Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Χάθηκαν οι ανδρικές λαϊκές φωνές; Λάθος, ο Θέμης Αδαμαντίδης σε αγγίζει «Στο Μυαλό»

Σχετική εικόνα
Το «Tsipas-Hlias Blog» ήταν αυτό που έδωσε real time -πρώτο- την πληροφορία, αναπτύσσοντας βέβαια την απαιτούμενη ποιότητας επιχειρηματολογία και κριτική σκέψη και όχι αποτυπώνοντας σκόρπιες σκέψεις, απλώς για τις πει, ότι οι ποικίλοι «νταραβεριτζήδες» της μουσικής βιομηχανίας έχουν αποφασίσει να «σπρώξουν» τον Θέμη Αδαμαντίδη. 

Γιατί; Ανακάλυψαν πάλι το λαϊκό τραγούδι;Το λαϊκό τραγούδι είναι μια ασφάλεια για τους τραγουδιστές αλλά και ένα είδος που πάντα συγκινεί το κοινό. Η καριέρα της Δήμητρας Γαλάνη πριν από δέκα χρόνια εκτινάχτηκε και πάλι ψηλά, όταν γιόρτασε με παλιά τραγούδια στο «Χάραμα» κάνοντας μάλιστα δυο τρεις σεζόν. Κι αν εκείνη ήταν ήδη μια καθιερωμένη φωνή στο ελληνικό τραγούδι, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί της που έγιναν γνωστοί με τέτοιο ρεπερτόριο. Μήπως με παλιό υλικό δεν καθιερώθηκε η Ελένη Τσαλιγοπούλου;

Αν ένας ιστορικός του μέλλοντος έκρινε μόνο απ' αυτά, θα νόμιζε είτε ότι ζούμε στο '50 και στο '60, είτε ότι οι φιγούρες του Ζαμπέτα, του Ακη Πάνου, του Καλδάρα, του Πλέσσα φιγουράρουν διαρκώς στην τηλεόραση. Αλλά σε μια χώρα σουρεαλιστική τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Στα κέντρα και στις μουσικές σκηνές μπορεί το παλιό λαϊκό τραγούδι να επιστρατεύεται διαρκώς ως σιγουριά σε μια εποχή ατολμίας και στη δισκογραφία επίσης, αλλά η τηλεόραση ζει τη δική της λαϊκοπόπ πραγματικότητα.
Ως "αντίβαρο" λοιπόν στα παραπάνω, ότι δεν υπάρχει σήμερα λαϊκό τραγούδι, νέες στιβαρές λαϊκές φωνές, τουλάχιστον αντρικές, κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Θέμη Αδαμαντίδη με τίτλο «Στο Μυαλό». Επιβεβαιώνοντας έτσι, το θέμα που ανέδειξα πρώτος μέσα από σειρά άρθρων.

Πρόκειται για μια λαϊκή μπαλάντα, σε μουσική και στίχους Ανδρέα Κομπόση, που μιλάει μέσα από την ψυχή ενός βαθιά ερωτευμένου άνδρα για το παρελθόν του.

Η συνεργασία του Θέμη Αδαμαντίδη με τον συνθέτη και στιχουργό ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και συνεχίζει να μας δίνει μόνο επιτυχίες.

Κυκλοφορεί από την Heaven Music.

Άκουσέ το: ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...