Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «Tsipas-Blog» : Αναγκαστικά με Χριστόπουλο η ΝΔ, με Πολίτη ο Κατσανιώτης ;

Συνεχίζονται οι «αναταράξεις» στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Πάτρας, με σημαντικές προεκτάσεις σε πολλά επίπεδα, καθώς, όπως έχει γράψει βέβαια εδώ και πολύ καιρό το «Tsipas-Hlias Blog», η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο ...

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι τα όσα αποκάλυψα χθες. Ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος του ναού του Αγίου Ανδρέα, που, όπως έγινε γνωστό, θα βρεθεί στις 30 Νοεμβρίου, με αφορμή την κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Πολιούχου των Πατρώνθα δεχθεί ερώτηση σχετικά με τα άτομα που έχουν εκδηλώσει πρόθεση να είναι υποψήφιοι για το δήμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρκεστεί σε έναν «χρησμό», λέγοντας απλώς: «Είναι πολλοί; Υπάρχει μια πανσπερμία υποψηφίων. Η πόλη θα αποφασίσει γι αυτά».

Σας θυμίζωεπίσης, ότι σύμφωνα με αλλεπάλληλα δικά μου αποκλειστικά δημοσιεύματα εδώ στο προσωπικό μου blog, το «Tsipas-Hlias Blog», την ίδια στάση κρατάει και θα συνεχίσει να κρατάει ο Λευτέρης Αυγενάκης . 


Την ίδια ώρα, πάντως, ένα «γαλάζιο πουλάκι» μου «σφύριξε στο αυτί» ότι, δεν πρέπει να ξαφνιαστώ αν «δω» τελικά τον βουλευτή Αχαΐας του κόμματος Ανδρέα Κατσανιώτη να στηρίζει τον Σπύρο Πολίτη. Έναν άνθρωπο που έχει μία σταθερή παρουσία και προσφορά στα κοινά της Πάτρας (βλέπε Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών), αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος, όπως έχει προαναγγείλει, βρίσκεται σε συζητήσεις και διαβουλεύσεις με δεκάδες πρόσωπα από διάφορους χώρους για να σχηματίσει μια ομάδα που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. 

Από την άλλη, βέβαια, ένα τέτοιο σενάριο μου φαίνεται κάπως εξωπραγματικό. Ο Κατσανιώτης μιλάει με τον πρόεδρο και έχει πει την άποψη του, δεν θα διαφωνήσει και δεν θα ακολουθήσει κάτι που θα είναι εκτός γραμμής . 

Αν, όμως, έχει μια δόση αλήθειας, τότε, Κώστας Μπακαλάρος και πολύ περισσότερο ο Κώστας Χριστόπουλος μένουν στον «αέρα», ή αν προτιμάτε αδειάζονται από τον «γαλάζιο» βουλευτή. Και λέω πολύ περισσότερο ο Κώστας Χριστόπουλος, γιατί η εκτίμηση μου είναι πως τελικά ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής δεν θα κατέλθει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. θα προέβαινε στο βήμα αυτό, να διεκδικήσει να γίνει Δήμαρχος της Πάτρας, μόνο σε μια περίπτωση. Αν κατάφερνε να λάβει επίσημο «χρίσμα» από τη ΝΔ και όλα τα τοπικά στελέχη συσπειρωνόντουσαν γύρω του. Σκέψεις που μέχρι στιγμής δεν φαίνονται ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες και συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλήσει άσκοπα τα χρήματά του.

Πρακτικά, τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Θα μπερδευτεί ακόμη περισσότερο το τοπίοστην περίπτωση που μπει αναγκαστικά στο τραπέζι το Plan B. Να στηριχθεί (έστω και ανεπίσημα ) η υποψηφιότητα του Κώστα Χριστόπουλου-αν γίνει οι εσωτερικές αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες- και ο Κατσανιώτης «κλείσει το μάτι» στον Πολίτη . 

Για περισσότερα και αποκαλυπτικότερα θα επανέλθω σύντομα, διότι υπάρχουν πιπεράτες διεργασίες και σε άλλα στρατόπεδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...