Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Οι πιθανές εξελίξεις στην υπόθεση NOVARTIS και ο Μίκης 7



Φίλε μου Πιτσιρίκο, επί πρωθυπουργίας του Κωστάκη του Καραμανλή, του επονομαζόμενου και ασυμπίεστου, είχε σκάσει στην επιφάνεια μια υπόθεση που εκτός από την παρακολούθηση των επικοινωνιών των στελεχών της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού από ξένα κέντρα, είχε και την «αυτοκτονία» -ή μήπως την δολοφονία;– ενός νέου ανθρώπου, στελέχους της εταιρείας Vodafone, του Κώστα Τσαλικίδη.

Φυσικά, πολύ γρήγορα –και παρά τον αρχικό ντόρο– η υπόθεση των υποκλοπών του σωτήριου έτους 2005, ξεχάστηκε, για να μην πω θάφτηκε.

Δεκατρία χρόνια μετά, σκάει η υπόθεση Novartis -που είναι φυσικά διεθνής και δεν περιορίζεται στην Ελλάδα-, η οποία αντιμετωπίζεται από το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου περίπου ως μια σκευωρία σε βάρος του γνωστού για την εντιμότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ιστορία ξεκινάει από τις έρευνες του FBI ενάντια σε παράνομες πρακτικές χειραγώγησης της αγοράς από την πολυεθνική εταιρία Novartis που δεν αφορούσαν τελικά μονάχα την αγορά των ΗΠΑ αλλά και τρίτες χώρες μεταξύ των οποίων η Νότια Κορέα, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Από όλες αυτές τις χώρες μόνο στην Ελλάδα –και δεν νομίζω πως κάνω λάθος– έχει καταγραφεί η ανάμιξη και ο πιθανός χρηματισμός υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων, υπουργών και πρωθυπουργών.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι αυτό είναι κατασκευασμένο ή τυχαίο.

Ενδεχομένως, να μην εμπλέκονται όλοι οι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο αυτό αλλά η προσπάθειά τους να αθωωθούν εκ των προτέρων -και το κυριότερο να μειώσουν την αξιοπιστία των μαρτύρων και να τους απειλήσουν ανοιχτά με τιμωρίες και αντίποινα- δείχνει το πόσο προβληματική είναι η συμπεριφορά τους και η υπερασπιστική τους γραμμή.
Με το πού ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες που τους αφορούν, πέταξαν αυτόματα το κοστούμι του πολιτικού και φόρεσαν εκείνο του απειλούμενου μαφιόζου.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι βιάστηκαν υπερβολικά να υιοθετήσουν αυτήν την τακτική, πιστεύοντας πως η εξουδετέρωση μερικών μαρτύρων θα λειτουργήσει υπέρ τους και τελικά θα τους απαλλάξει από όλες τις κατηγορίες πριν καλά καλά αυτές τους απαγγελθούν επισήμως.

Κι αν η τακτική αυτή λειτουργούσε πάντοτε υπέρ τους στο παρελθόν, στην περίπτωση αυτή –κι επειδή η υπόθεση αυτή είναι διεθνής και η καταδίκη της εταιρίας για ανάρμοστες πρακτικές δεν αφορά μονάχα την γνωστή για τις επιδόσεις ελληνική δικαιοσύνη–, είναι πάρα πολύ πιθανό να μην τους βγει η ζαριά αυτή την φορά.

Γιατί, εκτός από τους μάρτυρες, υπάρχουν καταγραφές ηχητικές και εικόνας, έγγραφα -και ενδεχομένως στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο της εταιρίας όσο και των εμπλεκομένων-, στοιχεία που διερευνώνται και συλλέγονται από το FBI και όχι την ΕΛ.ΑΣ. ή την ΚΥΠ/ΕΥΠ.

Τα γεγονότα του 2005 -με τις υποκλοπές της Vodafone- δείχνουν το πόσο εκτεθειμένοι είναι οι «παλληκαράδες» της ΝΔούλας και του ΠΑΣΟΚ και πόσο εύκολα μπορούν να τους τελειώσουν σε χρόνο dt οι Αμερικανοί εφόσον το αποφασίσουν.

Στην πραγματικότητα, οι κατηγορούμενοι Έλληνες πολιτικοί εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από την πορεία των διαπραγματεύσεων του αμερικανικού δημοσίου με την εταιρία στα πλαίσια ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού που θα οδηγήσει στην καταβολή αποζημιώσεων από την Novartis.

Όσο καθυστερεί η συμφωνία, τόσο περισσότερο πιθανή είναι η αύξηση των πιέσεων προς την εταιρία από το FBI, διαμέσου των διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών.
Αν, αντίθετα, καταλήξουν οι δυο πλευρές γρήγορα σε ένα ικανοποιητικό μεταξύ τους συμβιβασμό, τόσο ευκολότερα θα αφεθεί η υπόθεση χρηματισμού των πολιτικών στην Ελλάδα στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης και τόσο γρηγορότερα θα θαφτεί και από όλους θα ξεχαστεί.

Και στο καλό για αυτούς τέλος, θα καταλήξουν στην φυλακή τόσοι λαδιάρηδες πολιτικοί όσοι και στην υπόθεση SIEMENS, δηλαδή κανένας.

Μονάχα η κλιμάκωση της σύγκρουσης της Novartis με το αμερικανικό δημόσιο μπορεί να οδηγήσει στην αποκαθήλωση μερικών μαφιόζων στην μικρή και μακρινή Ελλάδα.

Παράπλευρες απώλειες ενός μεγαλύτερου πολέμου.

Ας είμαστε λοιπόν λιγάκι υποψιασμένοι για να μην πέσουμε ξανά από τα σύννεφα.

Ούτε στην Ελλάδα, ούτε πολύ περισσότερο στο εξωτερικό υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται για την απόδοση δικαιοσύνης στο εσωτερικό του άθλιου προτεκτοράτου.

Ό,τι συμβεί –αν συμβεί–, θα είναι μια παράπλευρη απώλεια και τίποτα περισσότερο.

Φιλιά πολλά από –την περίεργο που κατοικείται από ανθρώπους– Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη το έβαλα εντελώς άσχετα στον τίτλο, αφού διάβασα σε ένα από τα tweets σου ότι ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος που, λόγω του σκανδάλου Novartis, βγήκε τόσο γρήγορα και τόσο ξαφνικά το όνομα του εκτός της τρέχουσας επικαιρότητας.

(Φίλε Ηλία, είναι προφανές πως, για να φτάσει στη χρεοκοπία μια χώρα -και να μην έχει σηκώσει κεφάλι οκτώ χρόνια μετά, ούτε να πρόκειται να σηκώσει κεφάλι τις επόμενες δεκαετίες-, υπάρχουν δεκάδες σκάνδαλα. Αν ενδιαφέρονταν οι Έλληνες να αποδοθεί Δικαιοσύνη, δεν θα περίμεναν το σκάνδαλο Novartis αλλά θα απαιτούσαν να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στο δικαστήριο. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Οι περισσότεροι Έλληνες είναι οπαδοί κομμάτων και προσώπων. Επίσης, είναι οπαδοί της πάρτης τους. Ηλία, όλη η ιστορία γίνεται για το ποιοι θα προσποιούνται την κυβέρνηση στο προτεκτοράτο. Για την ώρα, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θέλουν Τσίπρα. Δεν καίγονται ιδιαίτερα -μπορούν να επιβάλουν τις εντολές τους σε οποιαδήποτε κυβέρνηση στο προτεκτοράτο- αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα τους κάνει όλα τα χατίρια, χωρίς αντιρρήσεις, ενώ διασφαλίζει, για την ώρα, και ηρεμία στην κοινωνία, αφού δεν υπάρχουν αντιδράσεις. Οπότε, γιατί να την αλλάξουν; Ηλία, τον πέθαναν τον Μίκη με την υπόθεση Novartis. Ο Μίκης ήταν το πραγματικό θύμα της υπόθεσης Novartis. Πήγε με το Μακεδονικό να βγει λίγο ο άνθρωπος από τη μοναξιά του, να κάνει λίγο ντόρο γύρω από το όνομά του και να περάσει καλά, και ξεχάστηκε αμέσως. Δεν σεβόμαστε τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα. Καλά, ούτε τους νέους σεβόμαστε. Μόνο τα φράγκα σεβόμαστε. Να είσαι καλά, Ηλία.)

πηγή : pitsirikos.net



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...