Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΑΡΠΑΚΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ... ΦΤΩΧΕΙΑ

Τι γίνεται εδώ, ρε! Η Ελλάδα πνιγμένη στα μνημόνια μέχρι τα χείλια, ο κοσμάκης υποφέρει και κάποιοι πολιτικοί, περισσότερο αδίστακτοι από τους πιο επικίνδυνους μαφιόζους, έκαναν μπάζα από τις αρπακτές. Σε καιρούς πείνας που δεν τους γνωρίσαμε στο παρελθόν, που δεν την βγάζουμε καθαρή όσο κι αν στριμωχθούμε, και τότε ακριβώς, ακόμα και τότε τα αρπακτικά έπιναν αίμα σε βάρος του δημοσίου.

Αυτά μονολογεί ο αθώος πολίτης. μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Novartis, που να πέφτουν τσεκουριά στο κεφάλι. Εκείνος που δεν είναι αθώος, ένας αφελής, όπως η εξοχότητα μου, θα πει το άλλο. Οι δύσκολοι καιροί προσφέρουν τις καλύτερες ευκαιρίες στους πονηρούς. Τους σωτήρες των κομμάτων. Τους υπηρέτες του λαού.
Το λέει η Ιστορία. Πολλάκις. Τα μεγαλύτερα κόλπα, τα καλύτερα, γίνονται σε εποχές ανωμαλίας. Στον πόλεμο. Στον εθνικό διχασμό. Στην οικονομική κρίση. Τότε, στο μπέρδεμα επάνω, αλλάζουν χέρια λεφτά ανομολόγητα.
Η Ελλάδα της ξηρασίας αποδείχτηκε πάλι της καρποφορίας για τους αλεπουδιάρηδες της κομματικοκρατίας.
-apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από χθες βράδυ: Αυτό θα πει «ζημιά» σε λουλούδια

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο ένας καλλιτέχνης να κάνει τόση μεγάλη επιτυχία μέσα στις δύσκολες μέρες της κρίσης. Να χτίζει και να προχω...