Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΙΑΤΙ Ο ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ!

Όταν τον πρωτογνωρίσαμε ως νεοεισερχόμενο παίκτη στο τερέν της αθηναϊκής νύχτας, μας είπανε ότι δεν θα πάει μακριά η ..βαλίτσα. Ότι δεν θα κάνει πολλά. Ε, όσο να 'ναι παίζει μία αμφισβήτηση, ότι ο τύπος δεν είναι δεν είναι για πράγματα μεγάλα, ότι οι σκέψεις του έχουν ταβάνι, ότι δεν θα κάνει καριέρα αξιόλογη, πέρα από τα αναμενόμενα. Παρ' ό,τι, πολλές φορές, η πρώτη εντύπωση αποδεικνύεται ολότελα λανθασμένη και δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. 

Ο Θανάσης Γκουγκούσης, ιδιοκτήτης αρκετών πετυχημένων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και αναψυχής, είναι περίπτωση. Ας αφήσουμε στην άκρη το νυχτερινό κέντρο Fragelico,  τη ναυαρχίδα του, από το οποίο αναδείχθηκε η μεγάλη και τρανή σήμερα Πάολα. O Γκουγκούσης είναι ο πρώτος επιχειρηματίας στην Αθήνα , που πίστεψε στο ταλέντο της , δίνοντας  της  πρωταγωνιστικό ρόλο  δύο φορές.  Η πρώτη ήταν το 2005  με το Σταμάτη Γονίδη ( τότε το Frangelico λειτούργησε με την ονομασία Night Flight)  και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2009  με τον Στέλιο Ρόκκο .Από τότε ο Θανάσης Γκουγκούσης παρακολουθεί από κοντά τις εμφανίσεις της, ενώ η Πάολα επισκέπτεται πάντα το " Frangelico".
Ένα παιδί από το πουθενά, από οικογένεια χωρίς καμία σχέση με το χώρο των μπίζνες-νύχτα , χωρίς κανένα συγκεκριμένο προσανατολισμό, χαμένος εδώ κι εκεί, κατάφερε με την αξία του να αναδειχθεί σε μία υπολογίσιμη οντότητα στη νύχτα της Αθήνας. 

Ο ορισμός του αυτοδημιούργητου. Κωλοφαρδία. Ευλογία από την Παναγιά Σουμελά. Προίκα υπαρξιακή με προσόντα ατόμων εκλεκτών.

Τι συμβαίνει; Σίγουρα κάπου οφείλεται η εξέλιξη από το μηδέν, από τις λακούβες στους πρόποδες σε μια από τις κορυφές των Ιμαλαϊων. Δεν τον πήρε ένας ανεμοστρόβιλος και τον απογείωσε. Το παλληκάρι, άλλωστε, πάντα πατάει στη γη, ουδείς τον είπε φευγάτο, ούτε σπρωχτό από κάποιον.

Πριν μπλέξει με τον κόσμο της showbiz και των επιχειρήσεων, πέρασε από όλα τα πόστα. Δούλεψε γκαρσόνι και σ' άλλες δουλειές του ποδαριού. Μόχθησε, η επιτυχία αυτή δεν του ήρθε ουρανοκατέβατη. 
Δεν είναι θέμα... ηλικίας, ότι πλέον έχει 55αρήσει. Ο Γκουγκούσης κάθε πρωί ακούει το λάλημα του κόκορα, είναι το σύνθημα που βαράει στο αίμα του και τον κάνει σαν τον άνθρωπο που κυνηγάει ελάφια. Τόσο ετοιμοπόλεμο.

Είναι κάτι άλλο. Ο Γκουγκούσης έχει επιλέξει να ξεφύγει από την «παραδοσιακή», τη παλαιοκομματική σχέση του με τους τραγουδιστές. Να είναι με τον Γιαννιά, τον Μενιδιάτη, τον Μακρόπουλο όπως ήταν πριν από 15 χρόνια, τότε στα πρώτα του βήματα. Γραφικά πράγματα. Ανώριμα. Χομπύστικα.
Φάτσα πρόστυχη. Σκληρή. Προκλητική. Θρασύτατη. Δοκίμασε όμως, τις αντοχές του, μέχρι που μπορεί να φτάσει, και η σύντομη, μα τόσο μακρινή διαδρομή του , δεν αφήνει περιθώρια για σοβαρή αμφισβήτηση...! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...