Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Απαντήστε δυναμικά σε όσους σας θεωρούν… πρόβατα!



Ο μεγάλος αρχηγός, σαν πολιτικός τσοπαναραίος παλαιάς κοπής, έδωσε «γραμμή» στο ποίμνιο του: «Τη δεύτερη Κυριακή ψηφίζουμε Πελετίδη»!

Διερωτώμαι, είχε το δικαίωμα να δώσει κατεύθυνση ψήφου από τη στιγμή που δεν είναι κάτοικος της Πάτρας; Με ποια πολιτική και ηθική νομιμοποίηση ο Τσίπρας, και ο κάθε Τσίπρας, εν έτει 2014, θα μου υποδείξει εμένα, που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Πάτρα, ποιον πρέπει να ψηφίσω για δήμαρχο της πόλης μου;
Διότι, για να μην τον αδικούμε τον Αλέξη, δεν ήταν (και δεν είναι) ο μοναδικός αρχηγός κόμματος ή παράταξης που έδωσε σ’ αυτές τις εκλογές «γραμμή» στους ψηφοφόρους, αντιμετωπίζοντας τους σαν κοπάδι του. Και άλλοι το έκαναν, και άλλοι το κάνουν, προσβάλλοντας ευθέως τη νοημοσύνη και την προσωπική και πολιτική αξιοπρέπεια των πολιτών. Προφανώς τους θεωρούν κτήμα τους, ιδιοκτησία τους.Ή να το πούμε διαφορετικά, τους βλέπουν σαν τα πρόβατα, που θα πάνε όπου τους πουν.
Και είναι αυτοί που δεν έχουν καταλάβει, δεν έχουν συνειδητοποιήσει, ότι η κοινωνία τρέχει πλέον πολύ πιο γρήγορα από αυτούς. Ε, λοιπόν, στο χέρι σας είναι να τους δώσετε ένα γερό μάθημα και να τους αποδείξετε στην κάλπη ότι δεν είστε πρόβατα! Στο χέρι σας είναι να τους δείξετε και να τους αποδείξετε ότι έχετε μυαλό και κρίση και ότι για την πόλη που ζείτε θα αποφασίσετε εσείς, και όχι κάποιοι άλλοι, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από δω, με κομματικά «γυαλιά» και παρωπίδες του παρελθόντος.
Και στο πίσω μέρος του μυαλού σας να θυμάστε ότι καμία Μέρκελ και κανένας Σόιμπλε, δεν θα «την «ακούσει» αν εμείς αποφασίσουμε εδώ να βγάλουμε μόνοι μας, με τα ίδια τα χέρια μας, τα μάτια μας.Άλλωστε, είναι αμφίβολο εάν η Μέρκελ ή ο Σόιμπλε έχουν ακούσει ποτέ στη ζωή τους για την Πάτρα ή ξέρουν πού πέφτει στο χάρτη!
Υ.Γ. Σε κάποια κυρία που χαρακτήρισε «εμετικό» το άρθρο μου για την ήττα του Γιάννη Δημαρά, θεωρώντας «μαγκιά» αν το έγραφα παραμονές εκλογών, θα της υπενθυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου δημάρχου είχα ασκήσει σκληρή κριτική στα (μη) πεπραγμένα του, με αλλεπάλληλα άρθρα στο thebest.gr, προβλέποντας παράλληλα, πολύ καιρό πριν, και τη συντριβή του.
Το έκανα με συνέπεια και από λόγους αρχής, όχι με εμπάθεια, απόδειξη και το γεγονός ότι η ίδια αυτή κυρία μου έκανε την τιμή στο παρελθόν να ασχοληθεί επανειλημμένως μαζί μου, υπερασπιζόμενη τον απερχόμενο δήμαρχο. Αγαπητή μου κυρία, ο Δημαράς τελείωσε. Και τώρα, είμαστε έτοιμοι να πάμε για τα χειρότερα και με τη δική σας ψήφο, αν ακολουθήσετε βέβαια κι εσείς σαν πρόβατο το δρόμο που σας έδειξε ο τσοπάνης!
ΣΣ: Περισσότερα άρθρα, αναλύσεις και σχόλια για τις δημοτικές εκλογές στο blog zakpatras.wordpress.com
πηγή : thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...