Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Στο μυαλό του Νικολόπουλου : Στοχεύει στο «μαγαζί» της ΝΔ, αφού έχει «τελειώσει» τον Αλεξόπουλο- Παίζει και σενάριο επιστροφής;

Γ.Αλεξόπουλος- Ν.Νικολόπουλος
Πλησιάζεις το πρόσωπο και την κομματική πορεία του Νίκου Νικολόπουλου και δίνεις τόσο εύκολα την απάντηση στο «μυθιστόρημα» που παίζεται σήμερα όλη μέρα. Στο αν τελικά θα αποτραβηχτεί από την κεντρική πολιτική σκηνή, για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του, να γίνει ο επόμενος δήμαρχος της γενέτειρας του. Της Πάτρας. 

Ο ίδιος, μπροστά στο πολυπληθές ακροατήριο που βρέθηκε προ ημερών το ξενοδοχείο «Αστήρ», αυτά που είπε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα : «Αν είναι να σώσουμε την Πάτρα από τη μιζέρια και από τη σταλινική, σκοταδιστική «οπισθοδρομική κομπανία» του Δήμου, ας μην γίνει πραγματικότητα το δικό μου όνειρο. Αν πάλι με θέλετε μπροστάρη, έτοιμος είμαι και αρματωμένος»!

Με γνώμονα τα παραπάνω και ορμώμενοι από αυτά, το «Tsipas-Hlias Blog» θα μπει στην διόλου αξιοζήλευτη διαδικασία του να διαβάσει πίσω από τις λέξειςπίσω από τις σκέψεις, να δει τι κρύβεται πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις που θολώνουν τα νερά και μειώνουν την ορατότητα. Θα προσπαθήσει να ερμηνεύει τα χαμόγελα, τις κινήσεις και τα βλέμματα. 

Το «θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, εάν με θέλετε», το οποίο ξεστόμισε ο πολυμήχανος Αχαιός πολιτευτής, σημαίνει ένα μόνο πράγμα : Θα παίξει για το  Δημαρχιλίκη εφόσον η δημοσκόπηση που παράγγειλε τον δείχνει τουλάχιστον στη δεύτερη θέση. Σε διαφορετικό ενδεχόμενο, ακόμη και 3ος να είναι, θα αποτραβηχτεί στο «καβούκι» του, όπως ο σκορπιός. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι πασιφανές από τις μεθοδεύσεις, εντός και εκτός της εξελισσόμενης διαδικασίας, ότι ο Νικολόπουλος στοχεύει να πάρει το «μαγαζί. Της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Και από τη στιγμή που η κεντρική ηγεσία του κόμματος δεν δίνει χρίσμα σε υποψήφιους δημάρχους, αλλά αφήνει το τοπίο ως έχει, αρκετά μπερδεμένοέχει σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρει.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και αναλύοντας αυτό το σκεπτικό, στο μυαλό του κου Νικολόπουλου έχει δημιουργηθεί ο εξής συσχετισμός : O... Νεοδημοκράτης , εκεί που όλα έδειχναν πως θα καταφύγει σε λύση έκτακτης ανάγκης, με επικρατέστερη αυτή του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, πιθανότατα να έχει πλέον εναλλακτική επιλογή. Κάπου ν'ακουμπήσει, σε έναν φίλο απ' τα παλιά .

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειώσω πως γνωστός επιχειρηματίας και στενός σύμμαχος του μακροβιότερου βουλευτή Αχαΐας, διαδίδει πως άνοιξε η πόρτα της επιστροφής του (εννοώντας τον Νικολόπουλο) στη «γαλάζια» παράταξη.

Όμως, κάτι τέτοιο είναι εντελώς αβάσιμο. Και το γνωρίζουν οι ...παροικούντες την Ιερουσαλήμ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...