Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

''ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ'' ΚΑΙ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για παναχαικη συμμαχια
Η αλήθεια καίει. Δεν είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος να την αντέξει. Αυτό το γνωρίζουν, το έχουν σπουδάσει όλοι οι επικοινωνιολόγοι. Είναι το πρώτο που λαμβάνεις υπ' όψιν όταν θα αρχίσεις νταραβέρι με τις μάζες, ότι ο κόσμος δεν γουστάρει την αλήθεια. Η φύση, δηλαδή, του ανθρώπου δεν του επιτρέπει να αντιμετωπίζει γυμνή την πραγματικότητα.

Λες στον κόσμο π.χ. «Ένα κι ένα κάνουν δύο». Συμφωνεί. Του λες «Είσαι γίγαντας», τον κολακεύει παρ' ό,τι γνωρίζει ότι είναι ο τίποτας. Του λες «Αξίζεις πολλά», του αρέσει, ενώ θα έπρεπε να σκεφθεί ότι τον δουλεύεις.

Οι ποιητάδες γράφουν θούριους και παιάνες για την επανάσταση. Αν τολμήσει στιχουργός και μουσικός να καταδικάσει τον ξεσηκωμό, να θεωρήσει παλαβομάρα την κόντρα με το... «κατεστημένο», τότε στους τάφους τους θα κατουράνε οι αιώνιοι ρομαντικοί, αντιστασιακοί, οι κατά σύστημα εξεγερμένοι.

Το καλοκαίρι του 2016 στήθηκε η «Παναχαϊκή Συμμαχία». Τι κόλπο είναι τούτο; Αν σε παίρνει και δεν ζοχαδιαστείς με κάποιες αλήθειες, έστω με απόψεις... φιλολογικές, συνεχίζεις την ανάγνωση.

Δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον Κούγια οι οπαδοί των Αχαιών. Δικαίωμά τους. Όπως δικαίωμα του Κούγια και του κάθε μεγαλομέτοχου να μη γουστάρει τον κόσμο και πολύ περισσότερο τους οργανωμένους, άλλο αν δεν έχει τα άντερα να το λέει δημοσίως.

Δεν κατάλαβα. Μαγκιά είναι ο οπαδός να χυδαιολογεί στον μεγαλομέτοχο, και σε βάρος κάθε πακετοφόρου, κι αυτουνού να του απαγορεύεται να κάνει το ίδιο; Τέλος πάντων, το καλοκαίρι του 2016 τερματίστηκε η εποχή του γνωστού ποινικολόγου στην Παναχαϊκή και η ΠΑΕ πέρασε στη φάση της «πολυμετοχικότητας».. 

Επόμενη φάση η Παναχαϊκή Συμμαχία. Στην πραγματικότητα το κουμάντο το κάνουν ένας, δύο, άντε (το πολύ) τρία συγκεκριμένα πρόσωπα από το σχήμα των δεκαπέντε επιχειρηματιών της πόλης. Αυτοί κινούν τα νήματα, τόσο φανερά, όσο κυρίως παρασκηνιακά. 

Δύο χρόνια, λέω εγώ, η ομάδα επί Συμμαχίας τα πήγε καλά, πολύ καλά, σε επίπεδο αγωνιστικό, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας, λόγω του υποβιβασμού της στην Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία. 

Λόγω φανέλας, λέω εγώ, η  Παναχαϊκή τα πήγε πολύ καλά αγωνιστικά. Και λόγω Κατσουράνη, αρέσει, δεν αρέσει σε κάποιους. Κυρίως λόγω του ονόματος, λοιπόν, λόγω του ειδικού της βάρους η Παναχαϊκή κόντραρε στα ίσα ομάδες που δεν μειονεκτούσαν αγωνιστικά απ' αυτόν, όπως π.χ. ο Άρης και ο ΌΦΗ.

Πέρα απ' αυτό. Οι ''πρωτεργάτες'' της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» στη συνέχεια γιατί εξαφανίστηκαν; Σχεδόν σε μηδέν χρόνο την έκαναν με μικρά πηδηματάκια. Δε θα μπω στη διαδικασία να αναφερθώ ονομαστικά. Ο κόσμος είναι απαιτητικός αλλά και έξυπνος, καταλαβαίνει κάθε βήμα, που αποσκοπεί. Υποτίθεται ξεκίνησαν όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά τον μαραθώνιο.

Μάλλον, για να μην σας πω σίγουρα, τα ίδια «ύπουλα» συμπτώματα διέκρινε και ο Κατσουράνης και έκλεισε οριστικά την πόρτα. 

Με προηγούμενο μου άρθρο, εδώ στο προσωπικό μoυ blog, το «Tsipas-Hlias Blog», αναφέρθηκα λεπτομερώς και σε αυτό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...