Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Το λέω και πιθανόν να διαβαστεί με έκπληξη. Όσο πιο γνωστός είναι ένας δημοσιογράφος, τόσο μικρότερο είναι το γήπεδο του στη διαπλοκή. Το λέω κι αλλιώς. Όσο λιγότερο φιρμάτος είναι ο δημοσιογράφος, τόσο περισσότερο ύποπτος είναι να αναλάβει να παίζει παιχνίδι για ένα κόμμα, για έναν επιχειρηματία.

Αντιληπτό ότι ο δημοσιογράφος πρώτο τραπέζι πίστα, μάλιστα εκείνος που είναι και παραθυράτος, κάνει συχνές εμφανίσεις από την τηλεόραση, είναι καμένο χαρτί αν παίζει ανοικτά σε βάρος κάποιου, υπέρ άλλου. Αν, δηλαδή, ο κόσμος τον έχει πάρει πρέφα, χαμένος από χέρι είναι όποια βιόλα βαράει. Από την άλλη, ο Β' εθνικής σε αναγνωρισιμότητα σχολιαστής έχει περιθώρια να είναι στημένος, όχι αντικειμενικός.
Η κουβέντα για άρθρο που έγραψε ο πολύ γνωστός πολιτικός συντάκτης Γιώργος Παπαχρήστος σχετικά με τον περίεργο ρόλο που τα τελευταία χρόνια παίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Πολύ ωραία τα γράφει ο δημοσιογράφος. Συμφωνώ. Αν διαφωνούσα, δεν θα έκανα την απρέπεια να πω ότι έγραψε όσα έγραψε για τον μηδενικό πολιτικό άνδρα, επειδή ο Μαρινάκης του είπε ''Βάρα τον Καραμανλή''.
Απαγορεύεται η δημοσιογραφία. Δεν το επιτρέπουν δημοσιογράφοι. Όλοι οι συνάδελφοι του Παπαχρήστου που όρμησαν να τον φάνε. Με την κατηγόρια ότι το άρθρο του δεν είναι δικό του, καμία σχέση με ενημέρωση, πληροφόρηση, κριτική, αλλά σέρβις στο αφεντικό του τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το άρθρο του Παπαχρήστου στα ΝΕΑ, για τον Καραμανλή ο οποίος σήμερα έχει τα γενέθλια του.
-apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...