Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Αυτός είναι ο Mr κόκα του Κολωνακίου


Θεωρείται ο εγκέφαλος της σπείρας που «τάιζε» με άσπρη σκόνη το Κολωνάκι

Ένας... τυχαίος έλεγχος που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Καλλιθέας έριξε στα χέρια των αστυνομικών τον επί δυόμισι χρόνια καταζητούμενο επιχειρηματία Σταύρο Περουκίδη, ο οποίος κατηγορείται ως εγκέφαλος του κυκλώματος το οποίο «έσπρωχνε» στην αθηναϊκή ελίτ πανάκριβη καθαρή κοκαΐνη, με έδρα το...γνωστό εστιατόριο Lili Shu στο Κολωνάκι, του οποίου ήταν συνιδιοκτήτης!

Λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη (και τη διακοπή για τον ερχόμενο Δεκέμβριο) της δίκης για το «σουσάδικο της κόκας» με πρωταγωνιστές λαμπερά ονόματα της showbiz, έπεσε στα χέρια των Αρχών o 54χρονος bon viveur, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος τον Φεβρουάριο του 2016. Και, όπως αποκαλύπτει στην «Espresso» o συνήγορός του Θάνασης Αναγνωστόπουλος, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του τυχαία, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο!

Δεν προέβαλε αντίσταση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σπίτι φίλης του, η οποία τον φιλοξενούσε στην Καλλιθέα, ενώ κατά τη σύλληψη βρέθηκε πάνω του μικροποσότητα ναρκωτικών. Μάλιστα, ο 54χρονος, ο οποίος φέρεται ως πρωτοκλασάτο στέλεχος στο κύκλωμα της κόκας, δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη και το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε ότι είναι εθισμένος χρήστης και κρίθηκε ατιμώρητος, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Πλέον, ο 54χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ότι προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τις πουλούσε στην επώνυμη πελατεία του εστιατορίου του, θα πάρει τον δρόμο για τη φυλακή. Ομως, τον προσεχή Δεκέμβριο θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πλάι σε «τρανταχτά» ονόματα του καλλιτεχνικού και του επιχειρηματικού χώρου τα οποία κατηγορούνται για την υπόθεση. Μεταξύ αυτών είναι η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, ο παρουσιαστής Θέμης Γεωργαντάς, η πρώην Miss Porsche Νταίζη Μανιατοπούλου και άλλοι, ορισμένοι εκ των οποίων στις απολογίες τους στον ανακριτή είχαν ρίξει στον 54χρονο φυγόδικο το μπαλάκι των ευθυνών για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Πάντως, σύμφωνα με το πολυσέλιδο κλητήριο θέσπισμα, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, o οποίος εμφανίστηκε ως... διάττων αστέρας στην αθηναϊκή νύχτα πριν από περίπου πέντε χρόνια, φέρεται ότι είχε το γενικό πρόσταγμα και τον πλήρη έλεγχο στις αγοραπωλησίες της πανάκριβης λευκής σκόνης, με την οποία εφοδίαζε την επώνυμη πελατεία του.

Στις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των κινήσεων των μελών του κυκλώματος, ο Περουκίδης εμφανίζεται εξαιρετικά προσεκτικός και φειδωλός στα λεγόμενά του, φροντίζοντας να καλύπτει τα ίχνη του.

Οι επίμαχες συναλλαγές «βαφτίζονταν» με κωδικές ονομασίες, ενώ οι συναντήσεις γίνονταν με προσοχή πίσω από τη «βιτρίνα» του φημισμένου εστιατορίου της οδού Δεινοκράτους, το οποίο είχε μετατραπεί αθόρυβα σε βασίλειο της κόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...