Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Παρακαλώ τους φίλους που έφυγαν στο εξωτερικό να μου στείλουν ένα κείμενο για τη ζωή τους

Σχετική εικόνα
Διαπιστώνοντας πως η φυγή των Ελλήνων για το εξωτερικό συνεχίζεται -εκτιμάται πως από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν φύγει σχεδόν 700 χιλιάδες-, θα ήθελα να ζητήσω από τους φίλους που μένουν πια στο εξωτερικό να μου στείλουν κείμενα με τις απόψεις τους.

Πώς ήταν η ενσωμάτωσή τους σε μια άλλη χώρα, δυσκολίες, ευκολίες, τα πάντα.

Έγιναν καλύτεροι άνθρωποι;

Άλλαξαν ιδέες;

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην ξένη χώρα;

Θα ήθελα να μου γράψουν αν σκέφτονται να επιστρέψουν μόνιμα κάποτε, πώς αισθάνονται όταν επιστρέφουν στην Ελλάδα για διακοπές και για να δουν αγαπημένα πρόσωπα, και πώς φαντάζονται τη ζωή τους σε δέκα χρόνια από σήμερα.

Ακόμα, θα ήθελα να διαβάσω πώς βλέπουν την Ελλάδα από το εξωτερικό και πώς φαντάζονται την Ελλάδα σε δέκα χρόνια.

Θα ήθελα να μου γράψουν κι αυτοί που έφυγαν μερικά χρόνια πριν την χρεοκοπία της Ελλάδας -με την προοπτική να επιστρέψουν σύντομα- αλλά, εξαιτίας της χρεοκοπίας, εγκλωβίστηκαν στην ξένη χώρα.

Νομίζω πως θα έχει ενδιαφέρον να ακουστούν κάπου και οι απόψεις των Ελλήνων που ζουν πια στο εξωτερικό, αφού στην Ελλάδα κανείς δεν μοιάζει να ασχολείται μαζί τους. Εκτός από τους δικούς τους ανθρώπους.

Επίσης, με ενδιαφέρει και προσωπικά το θέμα, αφενός γιατί θεωρώ πως αλλαγή για την Ελλάδα μπορεί να προκύψει πια μόνο από τους Έλληνες που έφυγαν και αφετέρου γιατί κι εγώ είναι πια σαν να ζω σε άλλη χώρα.

Περιμένω με αγωνία τα κείμενά σας.

Ας είναι σοβαρά, ας είναι αστεία, ας είναι όπως θέλετε. Αλλά να είναι αληθινά.

Τα κείμενα τα στέλνετε στο pitsiriko@gmail.com

Ευχαριστώ.



-από pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...