Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ



Γνωστό το ανέκδοτο, που το λέμε έτσι, όμως είναι πραγματικό γεγονός. Κάθε χρόνο, μετά την αποχώρηση από τη σκηνή της δικτατορίας, το 1974, γίνονται εκλογές στις ανώτερες σχολές. Για ποιο λόγο; Για να ξεχωρίσουν τα κομματόσκυλα που θα υπηρετήσουν τον λαό στην μεταπολίτευση. Αυτοί που θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστικό στην πολιτική αλητεία και θα φέρουν την Ελλάδα στο σημείο να πέσει στα χέρια των δανειστών με μπροστινούς Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα. Ο οποίος Τσίπρας, επειδή κι αυτός υπηρετεί τα μνημόνια, μιλάει για… δικαίωση της αριστεράς.

Γινόντουσαν, λοιπόν, οι εκλογές στους φοιτητές και για να μη ξεφύγουμε από το θέμα μας, κάθε παράταξη έβγαζε τα… δικά της αποτελέσματα. Τέτοιο ρεζιλίκι. Το ΠΑΣΟΚ έλεγε αυγά, το ΚΚΕ έλεγε καλάθια, η ΝΔ έλεγε φασκόμηλα. Ποιο είναι το θέμα. Η εφημερίδα Documendo δίνει τις δικές τις κυκλοφορίες στα Κυριακάτικα φύλλα. Φοβερά πράγματα. Το πρακτορείο διανομής λέει ότι στις 6 Μαϊου το Documendo πούλησε 10.480 φύλλα, ο Μπαξεβάνης του D. λέει πούλησα… 27.280! Μικρή η διαφορά, ε;
Έτσι πρέπει να γίνει και στις βουλευτικές εκλογές. Το κάθε κόμμα να βγάζει τα δικά του αποτελέσματα. Μόνον; Το κάθε κόμμα να κάνει δική του κυβέρνηση. Αυτή θα ‘ναι η δικαίωση του λαού. Επειδή λαός ψηφίζει το ΚΚΕ, λαός και την Χρυσή Αυγή, τον Σύριζα, το Ποτάμι κ.α.
Οι κυκλοφορίες σύμφωνα με το πρακτορείο (σε παρένθεση οι… πραγματικές κατά το Documendo): ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 48.110 (59.695), ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 50.190 (31.760), DOKUMENDO 10.480 (27.280), ΒΗΜΑ 49.440 (21.750), ΕΘΝΟΣ 17.943 (15.660) κ.α.
-από apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...