Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ



Υπογράφει ο apodytiriakias.gr


Θέλει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για ποιο λόγο; Για να γίνει αυτός πρωθυπουργός. Κι αυτό είναι καλό; Ποιος ασχολείται με το καλό της Ελλάδος. Με το καλύτερο. Με το λιγότερο κακό. Αντιπολίτευση είναι ο κύριος Μητσοτάκης. Δεν έχει άλλο ρόλο από το να ζητάει εκλογές. Αυτή είναι δουλειά του.


Δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης απλά να κρίνει, να επικρίνει την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό. Ζητάει και εκλογές. Πρόωρες. Αυτό κάνει και ο Μητσοτάκης. Ας μην τις θέλει πραγματικά τις κάλπες σήμερα.

Όσο, όμως, και να... επιμένει για εκλογές ο σύντροφος Μητσοτάκης, όσο και να... βιάζεται πράγματι να γίνει τώρα, όχι αργότερα, πρωθυπουργός, η εναλλαγή φρουράς στο Μαξίμου εξαρτάται από τον... Τσίπρα. Από το κατά πόσο βαρέθηκε ο κόσμος τον συριζαίο. Από το κατά πόσο τον συχάθηκε.

Έτσι είναι. Ο επόμενος πρωθυπουργός δεν έχει «τη δική» του ώρα. Αυτή θα σημάνει όταν ο νυν πρωθυπουργός έχει κάνει τον κύκλο του. Είπε τις παπαρδέλες του όσο ήταν αντιπολίτευση, μετά άρχισε τις δικαιολογίες γιατί ως κυβέρνηση δεν είναι αυτός που παρουσιαζόταν, και μετά θα έρθει η σειρά του επόμενου.

Κανείς δεν περίμενε ότι θα γίνει κι αυτό. Πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Να, που προέκυψε. Η πολιτική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έκαναν πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Δεν έγινε ο ίδιος πρωθυπουργός. Ούτε θα γίνει το άλλο. Ο Μητσοτάκης, δηλαδή, να ανατρέψει τον Τσίπρα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Όταν κλείσει ο κύκλος του Τσίπρα, απλά θα έρθει η σειρά του Μητσοτάκη. Όταν ο Τσίπρας θα πέσει σαν ώριμο σύκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...