Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Αθώοι Φλαμής, Μαρίνος, Παπαγιαννόπουλος !


Παμψηφεί αθωωτική ήταν η απόφαση σήμερα το πρωί του Τριμελούς Εφετείου Πατρών για τους δημοσιογράφους Κωνσταντίνο Φλαμή και Ζώη Μαρίνο και για τον εκδότη της εφημερίδας «Κόσμος» Τάσο Παπαγιαννόπουλο οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σ' ένα χρόνο φυλάκιση και τριετή αναστολή (καθώς και σε πρόστιμο 3.000 ευρώ έκαστος) για την χωρίς άδεια δημοσίευση φωτογραφιών της ηθοποιού και μοντέλου Νικολέτας Ράλλη τον Απρίλιο του 2008.


Ο  φωτογράφος Κώστας Μητρόπουλος που είχε αρχικά κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας «Κόσμος» και είχε δικαιωθεί πρωτόδικα, κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την δίωξη των κατηγορουμένων και ότι δεν εγείρει πλέον αξιώσεις σε βάρος τους.

Μετά αυτών η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων,πρόταση που ομόφωνα έγινε δεκτή από την έδρα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο Γιώργος Κοντογιάννης ενώ συνήγοροι υπεράσπισης ήσαν οι δικηγόροι Γιάννης Μαράτος, Δημήτρης Γιαννακός και Χρύσα Βουλδή.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως όπως το Δικαστήριο τόνισε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή φωτογραφιών ή κειμένων από το διαδίκτυο και η χρησιμοποίησή τους από άλλα sites ή μέσα ενημέρωσης χωρίς την ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ του συντάκτη ή φωτογράφου. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ειπώθηκε στο Δικαστήριο (κάτι το οποίο συμβαίνει παγίως στους ελληνικούς ιστότοπους αλλά όπως διαπιστώνουμε δεν αρκεί με βάση την ελληνική νομοθεσία). 

flamiskonstantinos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...