Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

''O TΣΙΠΡΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ''...


Ήταν ο αρχηγός της ιταλικής αριστεράς για μια μέρα, λέει η εφημερίδα La Repubblica για την προεκλογική παρουσία στην Ιταλία, ως ο επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», που στηρίζει την υποψηφιότητά του για την προεδρεία της Κομισιόν.

Μαθητές, άνεργοι, γυναίκες και άντρες από το Τορίνο και την Μπολόνια, όπου περιόδευσε κι ένα τεράστιο -για τα δεδομένα- πλήθος στην πλατεία Maggiore στην Μπολόνια, συγκεντρώθηκε για χάρη του, υπό τους ήχους της μουσικής, ενώ τραγούδησε με τους συντρόφους Bella Ciao.

Μετακινήθηκε με το τρένο, έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες, έδωσε αυτόγραφα και ύψωσε τις σφιγμένες του γροθιές με το πλήθος, συνεχίζει το ρεπορτάζ της η La Repubblica. Μια περιοδεία 24 ωρών για να πείσει τους Ιταλούς πως «Η άλλη Ευρώπη», αυτή που δεν στραγγαλίζει τους αδύνατους με πολιτικές λιτότητας, είναι δυνατή.

«Είναι 39 ετών, είναι Έλληνας και μιλά αγγλικά. Χρησιμοποιεί "μέτρια" γλώσσα (μόνο στους τόνους), πάντα χαμογελαστά και ενίοτε ειρωνικά. Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε αν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, είναι λιγότερο ενθουσιώδεις από της ιταλικής αριστεράς, απάντησε "Una faccia una razza"! Αν η Αθήνα "τραβήξει", μπορεί να συμβεί ακόμα και στη Ρώμη», επισημαίνει η εφημερίδα.

Το πρόβλημα με τον Τσίπρα στην Ιταλία, είναι πως πολλοί μπορεί να ακούν το όνομά του, χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι, συνεχίζει το άρθρο. «Ήταν η τρίτη του περιοδεία στην Ιταλία και η τελευταία πριν από τις Ευρωεκλογές. Στο Μιλάνο είπε πως δεν είναι ο Γκρίλο, ξεκαθαρίζοντας πως "το ευρώ είναι ένα εργαλείο για να αλλάξει τη ζωή μας, ένα κοινό νόμισμα στην Ευρώπη, στην οποία πρέπει να υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές" και προσθέτει "δεν έχω τα μαλλιά και τα γένια του Γκρίλο". Η πολιτική είναι σοβαρό πράγμα, τονίζει ο Αλέξης, που ορισμένοι παρομοιάζουν με τον Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ».

«Ο κόσμος σταματά να ακούσει, ρωτούν, "με συγχωρήτε, ποιος είναι αυτός" - "Είναι ο Τσίπρας, από τη Λίστα Τσίπρα" - "Α, μάλιστα, κάνει καλή εντύπωσει στις γυναίκες, μοιάζει με τον Μπαντέρας", λένε», επισημαίνει η La Repubblica, και συνεχίζει: «Κατακτά τους παλιούς συντρόφους που σμίγουν με τους μαθητές, όταν πηγαίνει στην πλατεία σηκώνοντας τη γροθιά του».

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ικανοποιημένος από την περιοδεία του στην Ιταλία καθώς, όπως λέει η εφημερίδα, είδε «ένα σημάδι ότι η αλλαγή είναι δυνατή και αλλού».

Στο Τορίνο, που πήγε και πάλι με το τρένο, έκανε προσπάθεια να μιλήσει ιταλικά: «Σύντροφοι, είμαι πολύ περήφανος για σας». Στη Μπολόνια, μέσω βίντεο πήρε την υποστήριξη του Adelmo Deer, γιου ενός από τα επτά αδέλφια που σκοτώθηκαν από τους φασίστες.

«Ο σύντροφος Αλέξης ευχαρίστησε το πλήθος, πήρε την "ευλογία" του και επέστρεψε στην Αθήνα», καταλήγει το εκτενές ρεπορτάζ της La Repubblica.


Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...