Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΑΙΣΧΟΣ: Τι είπε ο Ερντογάν μετά το δεύτερο νεκρό διαδηλωτή και ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ;;;

ΑΙΣΧΟΣ: Τι είπε ο Ερντογάν μετά το δεύτερο νεκρό διαδηλωτή και ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ;;;

Μπορεί στη συνοικία Οκμεϊντάνι, της Κωνσταντινούπολης να μαίνονται οι διαδηλώσεις και να υπάρχουνομίας και λέγοντας πως "δεν θα κάνουμε μνημόσυνο ήδη δύο νεκροί, ωστόσο ο... αμετανόητος Ερντογάν προκαλεί ξανά εκθειάζοντας την... ψυχραιμία της τουρκικής Αστυνομίας για κάθε θάνατο".Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος, AKP στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε: "Για όνομα του Θεού, πρέπει η αστυνομία να κάθεται άπραγη απέναντι σε ολα αυτά; Δεν καταλαβαίνω πως είναι τόσο ψύχραιμοι" αναφερόμενος μάλοστα και στους τραυματισμούς των αστυνομικών μετά από βόμβερ μολότωφ που πέταξαν εναντίον τους διαδηλωτές.


Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού κάποιοι από τους διαδηλωτές στη συνοικία Οκμεϊντάνι απαιτούν να γίνει μνημόσυνο, τόσο για τα θύματα του ανθρακωρυχείου της Σόμα, αλλά και για τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν, που είχε χάσει τη ζωή του σε παλιότερες συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές.
Τότε ο Ερντογάν... ξεπέρασε τον εαυτό του, αφού απάντησε: "Τι είναι αυτό; Θέλανε να κάνουμε μνημόσυνο για τον Μπερκίν Ελβάν. Θα κάνουμε μνημόσυνα για κάθε θάνατο; Πέθανε και τέλος!", προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις και αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Ο 15χρονος Ελβάν πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, κι ενώ βρισκόταν για 8 μήνες σε κώμα, επειδή στις περσινές διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί χτυπήθηκε από μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου που πέταξαν αστυνομικοί.

Θυμίζουμε ότι εδώ και δύο ημέρες γίνονται συνεχείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη συνοικία Οκμεϊντάνι, της Κωνταντινούπολης, τόσο για τον Μπελκίν, όσο και για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στο ορυχείο της Σόμα, που συγκλόνισε τη γείτονα χώρα πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν 301 ανθρακορύχοι έχασαν τη ζωή τους. Φωτό - Twitter - bilişim işçileri ‏@bicdaΦωτό - Twitter - bilişim işçileri ‏@bicdaΧθες, Πέμπτη, ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικούς, με πραγματικές σφαίρες και αργότερα το ίδιο βράδυ υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ σήμερα πέθανε και δεύτερος διαδηλωτής ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.
newsit,.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...