Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τρεις μήνες απλήρωτοι στην επιχείρηση "Μιμίκος"


Ανακοίνωση-καταγγελία από το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας.

"Απολύσεις προσωπικού, απληρωσιά για 3ο μήνα, εφαρμογή 4 ήμερου με χρήση της κανονικής άδειας. Αυτή είναι η κατάσταση στο ΜΙΜΙΚΟ που από το 1999 ανήκει στον «μεγάλο» όμιλο ΦΙΛΙΠΠΟΥ." 

Αυτή είναι η κατάσταση στην εταιρεία "Μιμίκος" σύμφωνα με ανακοίνωση τουΣυνδικάτου τροφίμων και Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας, στην οποία επισημαίνονται τα εξής: 

"Την ίδια στιγμή γίνεται επένδυση σε μηχανές για την παραγωγική διαδικασία!!! Επί της ουσίας με τα χρήματα των εργαζομένων!!! Συνάδελφοι, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση απαιτείται να οργανωθούμε απέναντι στην εργοδοσία, να γίνουμε μια γροθιά.

Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει σε μια μέρα, ούτε θα γίνει την ίδια στιγμή απ’ όλους τους εργαζόμενους. Κάποιοι θα πρωτοστατήσουν, κάποιοι θα ακολουθήσουν. Όμως ένα είναι σίγουρο. Ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία, τόσο το καλύτερο για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. 

Το συνδικάτο μας έχει την εμπειρία να στηρίξει αυτόν τον αγώνα. Καταλυτικός παράγοντας όμως θα είναι η δράση και η συσπείρωση των ίδιων των εργαζομένων. Η μαζική τους συμμετοχή, η μαζική τους εγγραφή. Κύρια η συμμετοχή στις συνελεύσεις και τις αποφάσεις που θα παίρνουμε. 

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να συμπληρώσετε τις αιτήσεις εγγραφής, να είμαστε σε επικοινωνία, τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουμε σε συνέλευση. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Με την παρέμβαση του συνδικάτου μας πριν 2 χρόνια αντιμετωπίσαμε παρόμοια κατάσταση στον ΖΟΥΡΑ. 

Εκεί οι εργαζόμενοι ήταν 6 μήνες περίπου μέσα, καταπατιόντουσαν ένα σωρό ακόμα δικαιώματα, βασίλευε η τρομοκρατία. Σήμερα έχει σπάσει ο φόβος, έχει φτιαχτεί σωματείο που δίνει τη μάχη σε κάθε απεργία, στηρίζει με αλληλεγγύη κάθε εργατικό αγώνα, οι εργαζόμενοι είναι μια γροθιά. 

Η οφειλή έχει μειωθεί στον 1 μήνα και έχουν αλλάξει ένα σωρό πράγματα. Η κατάσταση δεν άλλαξε απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Οι εργαζόμενοι εμπιστεύτηκαν το συνδικάτο μας και μέχρι σήμερα στηρίζουν κάθε δράση του, παρά το ότι έχει φτιαχτεί επιχειρησιακό σωματείο. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε κάθε εργοδοσία. 

Όταν οι εργαζόμενοι γίνονται μια γροθιά όχι απλά μέσα στην επιχείρηση, αλλά σε ολόκληρο τον κλάδο, σε όλη την εργατική τάξη. Το συνδικάτο μας ως πρώτη άμεση ενέργεια κάλεσε την εργοδοσία σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας. 

Για την εξέλιξη των παρεμβάσεων θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση. Αυτή η παρέμβαση καθώς και άλλες παρόμοιες που θα κάνουμε ως διοίκηση του συνδικάτου θα βοηθήσουν, όμως τον αποφασιστικό ρόλο θα τον παίξει η οργάνωση και συμμετοχή μας."


πηγή : egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...