Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

K. Χριστόπουλος: Η Πάτρα δεν έχει περιθώριο να κάνει άλλα λάθη - Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου

K. Χριστόπουλος: Η Πάτρα δεν έχει περιθώριο  να κάνει άλλα λάθη - Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων μίλησε για την επόμενη μέρα

«Η Πάτρα δεν έχει περιθώριο να κάνει άλλα λάθη, να χάσει άλλες ευκαιρίες…» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος, στην αποψινή εκδήλωση της «Νέας Πόλης», και κάλεσε το πολυπληθές ακροατήριο, μαζί με τις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις να βάλουν στο επίκεντρο αυτά που τους ενώνουν: Την αγάπη όλων για την Πάτρα!
Ο Κ. Χριστόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας έναν απολογισμό στα δημοτικά πράγματα από την Πρωτοχρονιά του 2011, όταν ανέλαβε καθήκοντα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, μέχρι σήμερα.
«Δυστυχώς, η δημοτική Αρχή παραδίδει την πόλη σε χειρότερη κατάσταση απ ότι την βρήκε. Σε χειρότερη κατάσταση στην καθαριότητα, στην καθημερινότητα, στην εικόνα αυτής της πόλης, και στη λειτουργία της…» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι ο Γ. Δημαράς και συνολικά η δημοτική Αρχή έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την υποβάθμισή της.
«Είναι όλα αυτά που βλέπω γύρω μου και με πληγώνουν. Με πονάει που τα βλέπω να συμβαίνουν στην Πόλη μας ακόμα και σήμερα και θέλω να τα αλλάξω. Να τα αλλάξουμε μαζί! Να κάνουμε την Πάτρα πραγματικά μια Νέα Πόλη, όπως την ονειρευτήκαμε οι λίγοι που το 2010 ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή. Όπως την ονειρευόμαστε πλέον οι πολλοί που το 2014 συνεχίζουμε και διεκδικούμε με αξιώσεις να αναλάβουμε τις τύχες της…».
Ο Κ. Χριστόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στον πολιτικό αγώνα που έδωσε η παράταξή του επί τρεισήμισι χρόνια «μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο κόντρα στην μιζέρια, στην σκοπιμότητα, στην ανικανότητα, την αδιαφορία , την αδράνεια. Τρεισήμισι χρόνια τώρα κοντραριζόμαστε με τις ανασφάλειες και τον συγκεντρωτισμό του δημάρχου και τις κουστωδίας του. Ο οποίος πολύ λογικά μας είπε χθες ότι δεν υπέκυψε στο παλιό πολιτικό σύστημα. Πώς να υποκύψει, όταν εκφράζει το ίδιο σύστημα; Όταν το ίδιο σύστημα σε εκφράζει και το εκφράζεις με τον καλύτερο τρόπο. Με την πλήρη αδράνεια σου και την πλήρη αδιαφορία σου. Με μια συγνώμη προσχηματική, και ένα κάποιο έργο που δεν προβλήθηκε τάχα από επιλογή…».
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων μίλησε για την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι: «Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε τα πράγματα. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με το Αύριο αυτής της πόλης, όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς και ιδεοληψίες. Με μια Δημοτική Αρχή που έχει όραμα, ξεκάθαρους στόχους, σχέδιο, και με τον πολίτη συμμέτοχο, όχι μόνο στο πρόβλημα, αλλά κυρίως στην λύση».
Αναφερόμενος στο όραμα και το σχέδιο της «Νέας Πόλης» είπε ότι ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν οι φυσικοί και οι ανθρώπινοι πόροι της Πάτρας, και να διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που γίνονται στην περιοχή. «Δεν μπορεί οι δρόμοι που κατασκευάζονται σήμερα, η Ιόνια και η Ολυμπία οδός να είναι δρόμοι διαφυγής των Αθηναίων από το κέντρο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να είναι δρόμοι τοπικής ανάπτυξης σχεδιασμένοι από το Δήμο και τους υπόλοιπους φορείς, με «όπλο» τις χρήσεις γης».
Ο Κ. Χριστόπουλος μίλησε ακόμα για την ανάγκη να επιταχυνθεί η κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος του νέου λιμανιού, να προετοιμαστεί η πόλη για την υποδοχή των νέων λειτουργιών που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, να διεκδικήσει το φυσικό αέριο «για το οποίο κανείς δεν μιλάει εκτός από το ΤΕΕ, να συμφωνήσει με τους τοπικούς φορείς έναν σχεδιασμό για την προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο, αλλά και να διαμορφώσουν από κοινού την επιχειρηματική ταυτότητα της Πάτρας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος στο περιβάλλον. «Η Πόλη πρέπει να φροντίζει το περιβάλλον της, γιατί το δανειστήκαμε από τις προηγούμενες γενιές και θα το παραδώσουμε στις επόμενες…Επίσης η ανάπτυξη για να είναι βιώσιμη πρέπει να είναι και τοπικά ισόρροπη» σημείωσε και αναφέρθηκε στην δέσμευση της «Νέας Πόλης» να εκχωρήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
Για τη «Νέα Πόλη», όπως τόνισε ο επικεφαλής της, σημαντικοί άξονες του προγράμματος της παράταξης είναι η ποιότητα ζωής, ο σεβασμός στους θεσμούς και στον πολίτη, στην διαφάνεια και την ορθή διαχείριση του δημοτικού χρήματος.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι χρειάζεται οργάνωση του κοινωνικού τομέα σε μια διαφορετική βάση, καθώς έχει διογκωθεί το πρόβλημα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη στην πόλη μας και ο κοινωνικός τομέας οφείλει να δημιουργήσει περισσότερες δομές.
Μιλώντας για τον πολιτισμό ο Κ. Χριστόπουλος είπε ότι, «πρέπει να γίνει ξανά το καμάρι αυτής της Πόλης» και τόνισε την ανάγκη να δοθεί βάρος στην παραγωγή πολιτισμού από τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, και όχι από μετακλήσεις σχημάτων.
Ο Κ. Χριστόπουλος έκλεισε την ομιλία του με τα παρακάτω λόγια:
«Φίλες και φίλοι,
Δεν είμαι αυτός που πιστεύει ότι μόνος μου μπορώ να τα κάνω όλα. Είμαι αυτός που πιστεύει ότι μόνο όλοι μαζί, η δική μας ομάδα αλλά και άλλοι που θέλουν να έρθουν μαζί μας , μπορούμε να δημιουργήσουμε τα θεμέλια αυτής της «Νέας Πόλης». Και δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί ήδη με τα κοινά. Αναφέρομαι σε ανθρώπους που βρίσκονται στην κοινωνία, που παλεύουν καθημερινά μέσα από κοινωνικούς φορείς, μέσα από πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους…
Σας καλούμε όλους σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με απόλυτη διαφάνεια, με προσήλωση στον στόχο, με ειλικρινή διάθεση προσφοράς με απόφαση για σκληρή δουλειά. Η πρόκληση για εμάς δεν είναι απλά και μόνο η επιτυχία στις εκλογές του Μαΐου. Πραγματική πρόκληση για εμάς είναι να καταφέρουμε να δώσουμε στην Πάτρα την θέση που της αξίζει!».
Πηγή : thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...