Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Δυτική Ελλάδα: Δώδεκα επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από το LEAD ERA - Πώς θα εποφεληθούν και άλλες στο άμεσο μέλλον

Δυτική Ελλάδα: Δώδεκα επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από το LEAD ERA - Πώς θα εποφεληθούν και άλλες στο άμεσο μέλλον  Ακόμη περισσότερες με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα νέα δίκτυα

Συνολικά δώδεκα επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εντάχθηκαν στο ευρωπαϊκό έργο LEAD ERA, της δράση ERANET του Προγράμματος Πλαισίου 7, ενώ αναμένονται να επωφεληθούν ακόμη περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς λόγω της καλής πρακτικής που ακολουθήθηκε από την Π.Δ.Ε. στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εγκρίθηκε και η συμμετοχή της στο δίκτυο MANUNET (www.manunet.net), αλλά και στο προσφάτως εγκριθέν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίκτυο INCOMERA, τα οποία χρηματοδοτούνται από το FP7.
Κατά τη διάρκεια της τελικής συνάντησης των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στο Santiago de Compostela της Ισπανίας στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2014, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καρπέτας, καθώς και στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το οποίο είχε αναλάβει τη διαχείριση του συγκεκριμένου έργου.
Στη συνάντηση, έγινε ο απολογισμός και παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών από τις συνεργασίες που υλοποιήθηκαν μέσω του δικτύου LEAD ERA. Ειδικότερα στην 5ετή διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν συνολικά τέσσερις κοινές (διεθνικές) προσκλήσεις ενδιαφέροντος και χρηματοδοτήθηκαν συνολικά 30 ερευνητικά έργα διεθνικών συνεργασιών με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 44  εκατομμυρίων ευρώ.
Ο επικεφαλής εταίρος του LEAD ERA (Περιφέρεια της Βαλλονίας – Βέλγιο) απένειμε τα εύσημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ενεργή παρουσία της στις δράσεις του δικτύου και την πολυπληθή συμμετοχή τοπικών φορέων και επιχειρήσεων στις διεθνικές συνεργασίας Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτήθηκαν μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των συμμετεχουσών Περιφερειών.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που υλοποιεί δράσεις ERANET μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής οικονομίας και την προώθηση της εξωστρέφειας» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Κ. Καρπέτας συμπληρώνοντας:
«Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε αυτά τα προγράμματα και λειτουργεί πολλαπλασιαστικά, προσφέροντας βέλτιστες πρακτικές και κυρίως αναπτύσσοντας και διευρύνοντας τη συνεργασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας με αντίστοιχες του εξωτερικού σε ερευνητικό και τεχνολογικό επίπεδο με στόχο την ενίσχυση του διεθνούς ανταγωνισμού και τη στόχευση των επιχειρήσεων στην καινοτομία».
Εκτός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πρόγραμμα LEAD ERA συμμετέχουν οι Περιφέρειες – φορείς από τις ακόλουθες χώρες: Βαλλονία (Βέλγιο), (Συντονιστής του έργου LEADERA), Περιφερειακό Ινστιτούτο Έρευνας Τεχνολογίας Flanders (Βέλγιο) , Galicia (Ισπανία), Χώρα των Βάσκων (Ισπανία), Ναβάρα (Ισπανία), Ανδαλουσία (Ισπανία), Αλσατία (Γαλλία), Περιφέρεια Βένετο (Ιταλία), Κάτω Αυστρία, Περιφέρεια Vastra Gotaland (Σουηδία), Δίκτυο Κοράλλια (Ελλάδα), TUBIΤΑΚ (Τουρκία), Εσθονία, Οργανισμός Υποστήριξης των ΜΜΕ (Γαλλία - Παρίσι), MATIMOR (Ισραήλ) και BAFU (Federal Office for the Environment – Ελβετία).
Πηγή : thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...