Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Δυτική Ελλάδα: Έρχεται "λευκή επιδρομή" στα ορεινά απο το Σαββατοκύριακο - Που θα χιονίσει- Έντονες βροχές στα πεδινά

Φωτογραφία της Πάτρας σήμερα το μεσημέρι

Υπερκακοκαιρία προβλέπεται από την ερχόμενη Παρασκευή και μετά στην χώρα μας, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις, αρχικά σε ορεινά μόνο τμήματα.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο καιρός θα επιδεινωθεί αισθητά στηνδυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες.
Μέσα στο Σάββατο, αναμένεται επιδείνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ιδιαίτερα στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Την Κυριακή, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στην δυτική, βόρεια, κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας και ίσως και της κεντρικής χώρας.
Προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο στην βόρεια Ελλάδα, με κάποιες χιονοπτώσεις να κάνουν πιθανότατα την εμφάνιση τους και σε πεδινά ίσως και παραθαλάσσια τμήματα, της βόρειας μόνο χώρας.
Είναι η πρώτη σοβαρή γενικευμένη κακοκαιρία στην Ελλάδα για το 2014
Αρκετά τμήματα της Ελλάδας θα δουν χιονοπτώσεις από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά.
Οι πιο πολλές χιονοπτώσεις φαίνεται να σημειώνονται κατά την διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις αναμένονται από το Σάββατο σε ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Μέσα στην Κυριακή, οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλότερα με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας, επηρεάζονται περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης με ιδιαίτερα χαμηλό υψόμετρο, κυρίως με υψόμετρο άνω των 500-700 περίπου μέτρων.

Από το βράδυ της Κυριακής και προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, φαίνεται η θερμοκρασία να πέφτει περαιτέρω, με τις χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε πεδινά ίσως και παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Από την Θεσσαλία και νοτιότερα, οι χιονοπτώσεις θα πέφτουν σε ημιορεινές και ορεινές κυρίως περιοχές, πάνω περίπου από τα 700-800 μέτρα υψόμετρο. Στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, χιόνια θα πέφτουν κυρίως πάνω από τα 700-900 περίπου μέτρα υψόμετρο.
Πηγή : thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...