Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

«ΓΕΡΟ» ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑναχαικη
Υπάρχουν κάποιοι, που σίγουρα δεν γνωρίζουν το συμφέρον της Παναχαΐκής, και γκρινιάζουν γιατί, λέει, ακόμα δεν έχει απαντήσει ο 37χρονος Ελληνοαυστραλός, Θέμης Καλαθάς. 


Για να σωθεί η Παναχαΐκή δεν χρειάζεται να καταφύγει στη λύση Καλαθά, αλλά και των υπολοίπων Δρόσου, Σαουδάραβα,  Παναχαΐκής Συμμαχίας. Δεν χρειάζεται να συσπειρωθούν όλοι μαζί, βεβαίως και οι… βετεράνοι ποδοσφαιριστές. Και να ευαισθητοποιηθούν οικονομικά και άλλοι οικονομικοί παράγοντες, που μπορεί να είναι ιδιώτες, επιχειρήσεις, οργανισμοί ή πολιτικά πρόσωπα. 

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν έχουν γίνει ποτέ. Καμία ομάδα δεν ξεπέρασε το οικονομικό της πρόβλημα με τη συνδρομή των… πολλών, αλλά και τους... εράνους φιλάθλων. 

Αυτά δεν γίνονται. Τη σωτηρία, που πιθανόν να εξελιχθεί σε αποτυχία, σε καταστροφή, την φέρνει μόνον ένα «χοντρό» πορτοφόλι. Του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό, του Μυτιληναίου στον Ηρακλή, του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, του Μπατατούδη στον ΠΑΟΚ, του Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό, του Καϋμενάκη στον Αστέρα Τρίπολης, του άγνωστου Αγρινιώτη της Σουηδίας- Φώτη Κωστούλα στο Παναιτωτολικό, του τάδε στην άλφα επαρχιακή ΠΑΕ, του δείνα στην βήτα νησιώτικη ΠΑΕ.

Μπίζνες κάνει η Παναχαΐκή. Εμπορική ανώνυμη εταιρία είναι. Όχι κόμμα πολιτικό που κάθε μέρα σαλιαρίζει αέρα πατέρα λόγια για τον λαό, και παραμύθι φούρναρης παρεμβαίνει στο δημόσιο βίο της χώρας. Ως κανονική, λοιπόν, επιχείρηση η Παναχαΐκή χρειάζεται επενδυτή. Λεφτά.

Όχι, ότι θα είναι ρομαντικός άνθρωπος αυτός που θα τα βάλει, αλλά γιατί θα ποντάρει στη δυναμική της συγκεκριμένης μπίζνας, ότι θα του αποφέρει κέρδη. Θα προχωρήσει το deal ο Καλαθάς, ναι ή όχι; Αν ναι, με «πακέτα»! Όχι με τους άσσους που στο παρελθόν φόρεσαν την κοκκινόμαυρη φανέλα. Για ανέκδοτα είναι αυτά, καθόλου χαριτωμένα.

Υπ' όψιν ότι  ένα πακέτο «βοήθειας» π.χ. από τον Καλαθά, τον κάθε Καλαθά,  σίγουρα θα ανέβαζε το προφίλ του, όμως από την άλλη δεν υπάρχει σάλιο στην Β’ εθνική. Μαντήλι να κλάψουν δεν έχουν. Ούτε χαρτομάντιλο, σου λέω. Γιατί; Επειδή οι ομάδες δεν πουλάνε. 
Μην το ξεχνάμε. Ο κόσμος φεύγει από τα γήπεδα. Αυτό σημαίνει μείωση των εσόδων. Και κάθε παράπλευρων οφειλών. Διαφημίσεις, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα. Ποιος τρελός να κάνει επενδύσεις τούτη την εποχή στο ποδόσφαιρο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...