Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Περί Νεκτάριο Φαρμάκη: Ο Κατσιφάρας -που τον «υπολογίζει»- και οι βασικές προϋποθέσεις επιτυχίας!

Είναι γεγονός πως η απόφαση του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προτιμήσει για τις Περιφερειακές εκλογές της Δυτικής Ελλάδας τον Νεκτάριο Φαρμάκη,  όπως είχε γράψει το «Tsipas-Hlias Blog»αντί του ΠΑΣΟΚου Κώστα Σπηλιώπουλου, ο οποίος πάντως, σύμφωνα με χθεσινό μου ρεπορτάζ, δεν αποκλείεται να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές , έφερε χαμόγελα στο «στρατόπεδο» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διότι προφανώς τον θεωρούν «εύκολο αντίπαλο».

Από την άλληβέβαιαγια τους πιο στενούς συνεργάτες του νυν περιφερειάρχη, που αξιολογήσουν τα δεδομένα με καθαρό μυαλό και όχι σύμφωνα με οπαδικά κριτήρια, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα αποδειχθεί ο 38χρονος δικηγόρος από το Αγρίνιο. Αλλά προφανώς κρύβει παγίδες μια τέτοια υποψηφιότητα.

Μάλιστα, πρόσωπο που γνωρίζει (άλλα)πρόσωπα και πράγματα, ευρισκόμενο στο πυρήνα των πολιτικών εξελίξεων, μου είπε αυτολεξεί: «Ηλία,  μπορώ να πω με βεβαιότητα τώρα πλέον, ότι ο Κατσιφάρας έχει σοβαρό αντίπαλο. Ο Φαρμάκης θα αποδειχθεί εξαιρετικά «σκληρός για να πεθάνει», δεδομένου ότι είναι νέος, άφθαρτος πολιτικά, φιλόδοξος, με αντισυμβατικό προφίλ, δεν έχει ξαναασχοληθεί με την πολιτική και δεν έχει τάξει τίποτα σε κανέναν. Γιατί, όχι, λοιπόν, να μην κάνει την έκπληξη και γίνει ευρέως αποδεκτός μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να αποδειχθεί, με δύο λόγια, ένας άλλος Κατσανιώτης»!

Κι αυτό σας το γράφει ο ίδιος που την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου του 2018, έγραψε τα εξής : 

«Όλοι όσοι ακούγονται ως «εκλεκτοί» της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα ακούει ...βερεσέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σχεδόν τετελεσμένη απόφαση του είναι ο Νεκτάριος Φαρμάκης να ανακοινωθεί ως Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή της Πειραιώς, αρέσει τόσο πολύ στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η περίπτωση του 48χρονου δικηγόρου από το Αγρίνιο, που τον έχει ήδη συναντήσει δυο φορές»!.

Σε κάθε περίπτωση, έτσι όπως βγαίνουν οι εκτιμήσεις και επιβεβαιώνεται διαρκώς το «Tsipas-Hlias Blog», αν ο Φαρμάκης έχει την φανερή στήριξη του κου Μητσοτάκη– όπως, για παράδειγμα να βρεθεί εκεί μαζί του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, το οποίοθυμίζωείχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ανδρέα Κατσανιώτη- ενισχύονται οι πιθανότητες να κερδίσει. 

Βασική, βέβαια, προϋπόθεση όλων των παραπάνω αποτελεί να αφουγκραστεί τη λαϊκή «βοή» και να μπορέσει να φτιάξει ψηφοδέλτιο ευρείας αποδοχής.  Πώς μεταφράζεται αυτό; Στο  να συμπεριλάβει  πρόσωπα -υποψηφιότητες πέρα από το στενό κομματικό πυρήνα, με αναφορές και εκτόπισμα στην κοινωνία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...