Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ Ο… ΤΣΙΠΡΑΣ


Είναι Χίτλερ ο Τσίπρας; Όχι, βέβαια. Είναι Στάλιν; Για όνομα! Ε, ποιος διάολος είναι για να το παίζει ο σκοτώνω, ο εξορίζω, ο διαγράφω, ο «όλοι μαζί μου, διαφορετικά στο σπιτάκι σας»;

«Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω…» λέει φόρα παρτίδα ο Τσίπρας. Ποιος είναι; Ο Κάστρο, ο Παπαδόπουλος, ο Αμίν Νταντά, ο Σαντάμ Χουσεϊν. Κανένας απ' αυτούς. Γιατί, όμως, ξεγιέται έτσι ο αρχηγός, όχι ο… πρόεδρος του Σύριζα; Ο αρχηγός της κυβέρνησης, όχι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός. Επειδή έχει στο τσεπάκι του και για πλάκα όλους τους υπουργούς. Τους πρώην κομουνιστές, τους πρώην ιδεολόγους, τους πρώην αντιμνημονιακούς. Τους πρώην αντιαμερικάνους.
Όταν ο Τσίπρας λέει ''Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω… '' σε μία ακραία επίδειξη αρχηγισμού, λέει κατάμουτρα στους υπουργούς του: «Εσείς δεν υπάρχετε. Δεν μ’ ενδιαφέρει ποιες είναι οι απόψεις σας, ούτε σας ερωτώ σχετικά, που σημαίνει αν δεν θέλετε να έχετε την τύχη του Κοτζιά, θα συμφωνείτε σ’ ο,τι αποφασίζω εγώ».
Γιατί, όμως, είναι «Αποφασισμένος να προχωρήσει στο όνομα Μακεδονία για πάρτη των Σκοπίων» ο Τσίπρας. Οχι, βέβαια, διότι έχει αναλάβει συμβόλαιο, αλλά για το καλό της Ελλάδα. Από την άλλη για το καλό της Ελλάδας δεν έχει το δικαίωμα κανένας υπουργός και στέλεχος του Σύριζα να έχει διαφορετική άποψη.
Συμπέρασμα. Και ο… αριστερός Σύριζα είναι κόμμα αρχηγικό. Αναντάμ μπαμπαντάμ. Ο ορισμός του παλαιοκομματισμού. Κανένας άλλος δεν νομιμοποιείται ηθικά και ιδεολογικά να είναι… αποφασισμένος. Μόνον ο καπετάνιος. Ο καπετάν- φουρτούνας.
-.apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...