Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλα όσα δεν έχει γράψει κανείς - Αλήθειες και ψέμματα γύρω από τον Κώστα Μπερτάκη !

Κι ενώ πράγματι, ο Κώστας Μπερτάκης, ξέρει πολύ καλά ότι η επαγγελματική του επιτυχία προκαλεί ζήλια και φθόνο, για τον λόγο ότι αυτή συντελείται σε μια περίοδο που η βαριά σκιά της οικονομικής κρίσης μαστίζει την νυχτερινή ζωή, αποτέλεσμα της οποίας να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί κάποιοι από τους παλιούς ακραίους και ποικίλους «νταραβεριτζήδες» που καρπώνονταν τόσα χρόνια όλη την πίτα, επουδενί όμως δέχεται να διαδίδονται εις βάρος του τερατώδη πράγματα!.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ανεύθυνη και μη επαγγελματική στάση κάποιων επονομαζόμενων «γνωστών αγνώστων», που ενίσχυσαν τη στοχευμένη φημολογία ότι το «Fantasia» έχει περάσει σε άλλα χέρια. Η αλήθεια, εν τούτοις, όπως πληροφορούμαι από άτομο που γνωρίζει απταίστως την υπόθεση, ο οποίος για πρώτη φορά «σπάει τη σιωπή» του, είναι ότι, ένα τέτοιο σενάριο είναι εντελώς αβάσιμο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Tsipas-Hlias Blog», επισημαίνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο : «Δεν αποκλείεται να δοθεί ή να έχει ήδη δοθεί άλλου το Fantasia Πότε όμως; Πιθανότατα το 2053. Νωρίτερα χλωμό μου φαίνεται και αυτό, διότι υπάρχει μια νομική εκκρεμότητα, που δεν την ξέρει κανένας, ακόμη και ο μεγαλοεφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης (ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου) μέχρι πρόσφατα την αγνοούσε, μέσω της οποίας ο Κώστας Μπερτάκης μπορεί να παραμείνει κάτοικος της για όσο διάστημα αυτός επιθυμεί». 

Έχω ξαναγράψει, άλλωστε, πως η άνοδος της ανταγωνιστικότητας του αποτελεί παράδοξο μιας και η «νύχτα» παραμένει  σε μια «μέγγενη» χρεών, απροθυμίας και δυσπιστίας. Το γεγονός αυτό, λοιπόν, ότι έχει όραμα, ρεαλισμό και κρυφές αντοχές έκανε πολλούς να κινηθούν υπογείως και να παίξουν ένα δόλιο και άκρως επικίνδυνο παιχνίδι τακτικής.

Πάμε παρακάτω. Το ίδιο άτομο, που-το ξανατονίζω-ξέρει τα πράγματα από μέσα, ακούγοντας πώς διάφοροι, στην προσπάθεια τους να φανούν αρεστοί στα μάτια του Κώστα, διαδίδουν μέσω τρίτων ότι τον έχουν ευεργετήσει στα πρώτα του βήματα, αφού πρώτα χαμογελάσει, μου λέει τα εξής :« Ηλία, μην παραμυθιάζεσαι από αυτούς. Τι σημαίνει ότι τον έχουν βοηθήσει ; Χέρι βοηθείας ονομάζεται η πράξη δανεισμού χρημάτων με τόκο μεγαλύτερο από αυτόν που η εκάστοτε νομοθεσία θεωρεί θεμιτό ; Αυτό σε απλά ελληνικά ονομάζεται τοκογλυφία και αν δεν επιστρέψεις πίσω τα χρήματα, σε συγκεκριμένη ημερομηνία που αυτοί θα σου ορίσουν, υπάρχει, μάλιστα, μεγάλη πιθανότητα να σε σκοτώσουν. Οι δήθεν φίλοι λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο; Για να τελειώνει το παραμύθι, αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματικούς, σπουδαίους φίλους που πορεύεται μαζί τους ο Μπερτάκης, αυτοί είναι ελάχιστοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εκτός του Χρήστου Βαρδάλου, που αναφέρθηκες ήδη σε προηγούμενο άρθρο σου -Εδώ- πολύ κοντά του βρίσκεται ο Παναγιώτης Βασιλειάδης . Όπως φυσικά και ο Γιώργος Ποζίδης, τον οποίον θωρεί πλέον οικογένεια του».

Για να δούμε, όμως, τώρα το γιατί έμεινε στη μέση το πρότζεκτ του «Ακρωτήρι»; Η απάντηση του συνάπτει απόλυτα με τα όσα είχε γράψει το «Tsipas-Hlias blog» στις 4 Ιουνίου. Διαβάστε -Εδώ-το τότε αποκλειστικό και άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα μου. 

Στο μεταξύ, όταν τον ρώτησα αν ο κος Μπερτάκης προτίθεται να αναλάβει μελλοντικά κάποιον άλλον καλλιτέχνη, η απάντηση του ήταν : «Μόνο έναν είχε αναλάβει εξολοκλήρου. Και αυτός ήταν ο Παντελής. Με τους άλλους –εννοώντας τον Αργυρό και τον Ιακωβίδη- συνεργάζεται και είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση τους. 

Ενώ ξεχωριστή αναφορά έκανε στον Βασίλη Καρρά, για τον οποίον σας μεταφέρω τη συνομιλία μας αυτολεξεί :«Μπορεί να μην συνδέονται επαγγελματικά τη τρέχουσα περίοδο, εντούτοις μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Βασίλης πάντα είναι στο μυαλό του Κώστα. Άλλωστε, για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, με αυτόν στο πλευρό του έγινε επιχειρηματίας».

Όταν στη κουβέντα μας, που θα μπορούσε να είχε τίτλο «αλήθειες και ψέμματα γύρω από τον Κώστα Μπερτάκη», καλέστηκε, ύστερα από ερώτηση μου, να δώσει απάντηση για το πιο έτερο νυχτερινό κέντρο μπορεί να χαρακτηριστεί ως το αντίπαλο δέος του Fantasia, δεν φάνηκε να κρύβεται στα λόγια του: 

«Ακούω, διαβάζω, βλέπω από εδώ και από εκεί διάφορα δημοσιεύματα για γεμάτα μαγαζιά… sold out και «τεράστιες επιτυχίες» σχημάτων στην Αθήνα. Δεν σας κρύβω πώς χαίρομαι πολύ να βλέπω τον κόσμο να διασκεδάζει και να στηρίζει σχήματα. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Πόσο αληθινές είναι οι εικόνες αυτές; Και πώς κανείς αξιολογεί την επιτυχία;

Την αξιολογεί εισπρακτικά ή σε βάθος χρόνου; Εννοώ σε διάρκεια; Αυτό που γνωρίζω είναι πώς το μοναδικό μαγαζί, που τα τελευταίες πολύ δύσκολες σεζόν, επέδειξε τη μεγαλύτερη αντίσταση στην πίεση είναι το Fantasia. Κανένα άλλο. Με μια μικρή ανάπαυλα στη λειτουργία του, τις μέρες του Αυγούστου, δουλεύει σχεδόν όλο τον χρόνο. 11 μήνες σερίΜε άλλα λόγια, πρόκειται για το νυχτερινό κέντρο με την μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και αντοχή, όταν τα υπόλοιπα σχήματα ανεβαίνουν μόλις για 3 μήνες και συν τοις άλλοις διατυμπανίζουν ότι έχουν τα πρωτεία».

Ερωτηθείς δε για τον αν ισχύει το σενάριο περί ενδιαφέροντος του επιχειρηματία- που συνειδητοποίησε πρώτος ότι το άστρο του Παντελίδη θα πάει πολύ μακριά- για εξαγορά του Club 22, η απάντηση του ήταν κατηγορηματική : «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει επ' ουδενί»!

Κλείνοντας, στάθηκε στα πεπραγμένα του Teatro, επισημαίνοντας πως «όλα είναι αρκετά ρευστά. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, πρωτίστως για το αν θα ανοίξει τις πύλες του φέτος και δευτερευόντως στα πρόσωπα της μαρκίζας. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο συγκεκριμένος πολυχώρος διασκέδασης, από τον οποίον αναδείχθηκαν τα κορυφαία ονόματα της πίστας, όπως παραδείγματος χάριν ο Βασίλης Καρράς, η Πάολα και ο πρώτος των πρώτων Παντελής Παντελίδης, είναι αρκετά απαιτητικός. Επομένως, λοιπόν, οι όποιες μελλοντικές κινήσεις, θα πρέπει  να φανούν αντάξιες της ιστορίας του»

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, έρχονται δύσκολες μέρες στη «κατακρεουργημένη» νύχτα. Έτσι, οι αυτοαποκαλούμενοι μεγάλο-επιχειρηματίες, που ευαγγελίζονται ότι έχουν νοικοκυρέψει τα οικονομικά τους, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, γιατί στην πραγματικότητα τα φέσια κατακόκκινου χρώματος και το πακέτο ανεξόφλητων τιμολογίων , που αφήνουν στις αμφιβόλου ποιότητας και σκοπού δραστηριότητες τους, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ως εκ τούτου, ο Κώστας Μπερτάκης που πληρώνει στην ώρα του, θα βρεθεί και για αυτό στο στόχαστρο τους, στις παρασκηνιακές αντιπαραθέσεις που θα ακολουθήσουν με το εξής σκεπτικό: «Εφόσον δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, ας αλλάξουμε τα μάτια που τη βλέπουν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...