Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Όχι, θα γλίτωναν τα κέντρα διασκέδασης. Με ποια λογική; Όταν ο άλλος μετράει τα ρέστα και στις πενταροδεκάρες, ποιο σταριλίκι και ψευτοσταριλίκι. Δεν υπάρχει πια η νύχτα που ξέραμε, την πάτησε το τραίνο.

Τα Αμάν γιαβρούμ, αμάν κουζούμ με τις εγχώριες τσούπρες τις γκλαμουράτες, λαμέ και στρας, όλο το αρκουδιάρικο λεχριτιστάν επάνω στα τραπέζια και γαμώ τα τσιφτετέλια να ρίχνουν στην πίστα αρσενικά περίεργης ράτσας που κουνιούνται για να δείξουν πώς το κάνουν.

Μιλάμε για κλάμα, έτσι; Μιλάμε για μαγαζιά κλασάτα με φιρμάτους τραγουδιάρηδες, φορτωμένους με σουξέ, που τους έχει κοπεί όλος ο τσαμπουκάς. Έχουμε και λέμε.

ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ τώρα και με σχήμα εκ των ενόντων, λέει, θα ανοίξουν τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα. Όσα από αυτά δουλεύουν ήδη, ΧΑΛΑΡΑ την πάνε τη δουλειά. Συμπαθητικά. Περισσότερα σπρώχνουν σε ρεκλάμα, αφίσες, ραδιόφωνα, ψευτοκανάλια παρά μαζεύουν στο ταμείο. ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ πολλά και μπόλικα δωρεάν, ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ θα κρατήσουν. Είναι σχεδόν σίγουρο! Όχι περισσότερο, πριν κλείσουν. ΚΑΠΟΙΕΣ Παρασκευές δεν θα ανοίξουν καν. Για το λόγο ότι δεν θα έχουν κρατήσεις.

Συγκεκριμένα έχουμε και λέμε : 

Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ με την ΠΑΟΛΑ, γνωστό αυτό, χάλασε με συνοπτικές διαδικασίες στου Παπαγεωργίου, όπου είχαν κλείσει, και τραβάνε στον Όμιλο Μαρασούλη. Στο μαγαζί που είχε φτιάξει ο επιχειρηματίας χωρητικότητας «2000 καθιστών» για τον Πασχάλη Τερζή. Ξεκινούν στα τέλη Νοέμβρη.


Οι ίδιοι επιχειρηματίες θα "χτυπήσουν" «ανδροκρατούμενα» στη Ιερά Οδό, με Καρρά-Μενιδιάτη και Χολίδη.

Ακόμη ένα σχήμα που "κατέβηκε" άρον - άρον, πριν καν ανέβει, ήταν η τριπλέτα Μαζωνάκης-Ρουβάς- Κουρκούλης. Δεν τα βρήκαν στη πορεία, λέει το παρασκήνιο,  οι επιχειρηματίες Γιάννης Τσακουμάκος και Κώστας Ματσίκας. Μετά από αυτό, λοιπόν, ο Μαζώ (συμφερόντων Ματσίκα) θα βγάλει χειμώνα στο Έναστρον με τον Κουρκούλη, ενώ ο Σάκης (συμφερόντων Τσακουμάκου) θα κάνει τη δουλειά του με τον ΡόκΚο και τον Άκη Δείξιμο. Αρχικά Θεσσαλονίκη και από αρχές Δεκέμβρη στο Estate. 

Δωθήσεις της ευκαιρίας , μιλώντας για Τσακουμάκο, θα αφήσει μόνο του τον Οικονομόπουλο στο Κέντρο Αθηνών. 

Ο ΡΕΜΟΣ, πρώτον, να του ευχηθώ περαστικά , αντιλαμβανόμενος την αξία του ομαδικού πνεύματος, δεν θα παίξει μόνος του..μπάλα φέτος. Θα συνυπάρξει επί σκηνής με την παλιά του φίλη, Δέσποινα Βανδή. Η οποία ρεφάρει σε reality τηλεοπτικά και θεατρικές παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έτσι. Ο δε όμιλος Παπαθεοχάρη, να θυμίσουμε ότι πριν λίγα χρόνια σκέφτηκε προνοητικά, κινήθηκε μεθοδικά, βάζοντας “οικόσημο” στα κέντρα του. Τα έκανε “Μουσικά Θέατρα” πληρώνει 6% ΦΠΑ κι όχι 23% πλέον.

ΠΑΡΑΛΙΑ μεριά, Βασίλης Κοντόπουλος και Αλέξανδρος Παπανικολάου, που, σημειωτέον, έγιναν και κουμπάροι, συνεχίζουν να πορεύονται με ΚΙΑΜΟ. 

Ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, στο Baraonda, πλαισιώνει τον τεράστιο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΙΟ με την Γλυκερία.

Στο Fragelico, θα είναι ξανά, μετά τον περσινό και τον φετινό χειμώνα, ο Νίκος ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, έχοντας κατά πάσα πιθανότητα και τη στήριξη του Σταμάτη ΓΟΝΙΔΗ. 

Συμπαθητικά έως αρκετά καλά, σ αυτές τις δύο πρώτες βδομάδες, πηγαίνει ο Αδαμαντίδης, σε νυχτερινό κέντρο στα βόρεια Προάστια. Για κάποιους, στην αξιολόγηση της μετέπειτα πορεία του, ίσως και να μπει σφήνα στους μεγάλους.

Ο ΒΕΡΤΗΣ, με την ίδια, όμως επιτυχημένη συνταγή, θα βρίσκεται στο ΥΤΟΝ.

Ο ΔΕ Αργυρός το πάει δυνατά το έργο στη Φαντασία. Ίσως ο μοναδικός Έλληνας τραγουδιστής που δουλεύει ασταμάτητα, χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ  την πρόοδο του στηρίζει απλόχερα ο επιχειρηματίας Κώστας Μπερτάκης. 

ΓΕΝΙΚΑ, όπως και την περσινή περίοδο περπατάνε μόνο λίγοι. Οι εξαιρέσεις του κανόνα. Για ευνόητους λόγους δεν χρειάζεται να αναφέρω όσους είναι στη δίαιτα, δεν βρίσκουν μαγαζί, δεν τους ζητάει η αγορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...