Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Συγχωνεύσεις και συμμαχίες στα σκαριά για τον Σωκράτη Κόκκαλη

Σχετική εικόνα
Στο στρατηγείο της Παιανίας, η διοίκηση της Ιntrakat έχει προχωρήσει στις κατάλληλες συγχωνεύσεις των θυγατρικών της με στόχο ο κατασκευαστικός βραχίονας να αποκτήσει αυτονομία και μεγαλύτερη ευελιξία στο κομμάτι του management.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επίσης η δημιουργία μίας μεγάλης εταιρικής συμμαχίας που ετοιμάζει η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη με γνωστό όμιλο για τη δραστηριοποίηση επί των ξενοδοχειακών και των ενεργειακών project.

H συμφωνία θα προβλέπει ότι στο νέο σχήμα οι δύο συνεργαζόμενοι όμιλοι θα κατέχουν ποσοστό από 50% και ο καθένας θα εισφέρει σ’ αυτό συγκεκριμένα assets όπως είναι τα ενεργειακά – αιολικά πάρκα αλλά και η διαχείριση των ξενοδοχειακών project. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες συζητήσεις που έχουν γίνει, το νέο εγχείρημα θα ενισχυθεί κεφαλαιακά από το fund Fortress.

H συμφωνία με τον άλλο όμιλο, εφόσον ολοκληρωθεί επί της ουσίας «βγάζει» την Intrakat από την ενέργεια και τα ξενοδοχειακά projects και την αφήνει με το «κομμάτι» των κατασκευών, κάτι που ενδεχομένως ενισχύει την προοπτική συγχώνευσής της με άλλο κατασκευαστικό όμιλο.

Στη Γενική Συνέλευση της 28ης Iουνίου αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των συμμετοχών της Intrakat αφού είχε προηγηθεί αυτή της Eurokat τον Δεκέμβριο του 2017. H πώληση στη μητρική Intracom Holdings ποσοστού 37,61% της θυγατρικής Intradevelopment, 80% της K-Wind Kιθαιρώνας, 50% της Intrablue και το 100% της ενεργειακής Intrapower. Παράλληλα, στις 10 Aυγούστου γνωστοποιήθηκε το σχέδιο συγχώνευσης της Intradevelopment (ο ξενοδοχειακός, κατασκευαστικός βραχίονας) με την Intrapar S.A. (Eταιρία Eπενδύσεων, Συναλλαγών και Συμμετοχών).

Στον κύκλο των συγχωνεύσεων, των στρατηγικών συνεργασιών και της συγκέντρωσης του κλάδου των κατασκευών όπου οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες εξ αιτίας των ανατροπών που ήδη «καταγράφηκαν», της συρρίκνωσης της πίτας των έργων, των συσσωρευμένων ζημιών, των υψηλών δανείων αλλά και των συγκρούσεων, η Intrakat του ομίλου Kόκκαλη βρίσκεται σε πρώτο «πλάνο».

-nassosblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...