Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

''ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ'' ΚΑΙ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η αλήθεια καίει. Δεν είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος να την αντέξει. Αυτό το γνωρίζουν, το έχουν σπουδάσει όλοι οι επικοινωνιολόγοι. Είναι το πρώτο που λαμβάνεις υπ' όψιν όταν θα αρχίσεις νταραβέρι με τις μάζες, ότι ο κόσμος δεν γουστάρει την αλήθεια. Η φύση, δηλαδή, του ανθρώπου δεν του επιτρέπει να αντιμετωπίζει γυμνή την πραγματικότητα.
Λες στον κόσμο π.χ. «Ένα κι ένα κάνουν δύο». Συμφωνεί. Του λες «Είσαι γίγαντας», τον κολακεύει παρ' ό,τι γνωρίζει ότι είναι ο τίποτας. Του λες «Αξίζεις πολλά», του αρέσει, ενώ θα έπρεπε να σκεφθεί ότι τον δουλεύεις.

Οι ποιητάδες γράφουν θούριους και παιάνες για την επανάσταση. Αν τολμήσει στιχουργός και μουσικός να καταδικάσει τον ξεσηκωμό, να θεωρήσει παλαβομάρα την κόντρα με το... «κατεστημένο», τότε στους τάφους τους θα κατουράνε οι αιώνιοι ρομαντικοί, αντιστασιακοί, οι κατά σύστημα εξεγερμένοι.

Το 2016 , λόγω του υποβιβασμού στην Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία της Παναχαϊκής, στήθηκε η «Συμμαχία». Τι κόλπο είναι τούτο; Αν σε παίρνει και δεν ζοχαδιαστείς με κάποιες αλήθειες, έστω με απόψεις... φιλολογικές, συνεχίζεις την ανάγνωση. Η ομάδα πέρασε τα χέρια δεκαπέντε επιχειρηματιών της πόλης, με σκοπό να ξεκινήσουν προσπάθειες για την εκκαθάριση των χρεών της από προηγούμενες διοικήσεις. Στη θέση του τεχνικού διευθυντή προσλαμβάνεται από τη "συμμαχία" ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και άλλοτε παίκτης της ομάδας Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου τη οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η ομάδα στέφεται πρωταθλήτρια την ίδια χρονιά και επιστρέφει στην Φούτμπολ Λιγκ και στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας. Ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, την φετινή δηλαδή, οι "ροσονέρι" κλέβουν την παράσταση και μέχρι το τέλος διεκδίκησαν το όνειρο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.

Μέχρι εδώ , όλα καλά. Δύο χρόνια, λέω εγώ, οι Πατρινοί επί της «πολυμετοχικότητας»  τα πήγαν καλά, πολύ καλά, σε επίπεδο αγωνιστικό. Αν ληφθεί υπ' όψιν ότι βρισκόταν στα όρια της χρεοκοπίας και επανήλθαν στο προσκήνιο. Λόγω φανέλας, λέω εγώ, η Παναχαΐκή τα πήγε πολύ καλά αγωνιστικά. Και λόγω Κατσουράνη, αρέσει, δεν αρέσει σε κάποιους. Όχι επειδή η ΠΑΕ πέρασε στα χέρια της... εξέδρας. Κυρίως λόγω του ονόματος, λοιπόν, λόγω του ειδικού του βάρους η Παναχαΐκή κοίταξε κατάματα ομάδες που μειονεκτούσε αγωνιστικά απ' αυτήν, όπως π.χ. ο Άρης και ο ΟΦΗ. 

Και κάπου εκεί αρχίζουν να  εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στη σχέση των «συμμάχων». Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η οργισμένη ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών, που ούτε λίγο, ούτε πολύ τους λένε : “δώστε και σώστε”.  Τα βάζουν ευθέως με την διοίκηση οι «Nortenos», καλώντας τους να «αφήσουν τους εγωισμούς και να κινηθούν πιο δυναμικά για να καλυφθεί η «τρύπα» των 150.000 ευρώ και η ΑΜΚ».

Δεν είναι ευχαριστημένοι με την «Παναχαΐκή Συμμαχία» οι οπαδοί . Δικαίωμά τους. Όπως δικαίωμα του κάθε παράγοντα και του κάθε μεγαλομέτοχου να μη γουστάρει τον κόσμο και πολύ περισσότερο τους οργανωμένους, άλλο αν δεν έχει τα άντερα να το λέει δημοσίως.

Δεν κατάλαβα. Μαγκιά είναι ο οπαδός να χυδαιολογεί στον μεγαλομέτοχο, και σε βάρος κάθε πακετοφόρου, κι αυτουνού να του απαγορεύεται να κάνει το ίδιο; 


Πέρα απ' αυτό. Οι ''πρωτεργάτες'' της «Παναχαΐκής Συμμαχίας» στη παρούσα φάση γιατί δείχνουν σε πλήρη αποσύνθεση; Σχεδόν σε μηδέν χρόνο οι περισσότεροι την έκαναν με μικρά πηδηματάκια. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε ονόματα ξεχωριστά. Υποτίθεται είχαν όραμα και όνειρα μεγάλα.

Υποτίθεται ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...