Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΒΡΟΧΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για νεφελη κακοκαιρια
Είδες η βροχή; Η κακιά βροχή. Βεβαίως είναι κακιά, κακιασμένη η βροχή, αφού προκάλεσε κακό. Το είπαν όλοι, ότι η κακοκαιρία, ο κακός καιρός, ο ουρανός όταν δείχνει την κακία του, έπληξε τη χώρα . Και μάλιστα μεσούσης του καλοκαιριού. Αντιληπτό; Φταίει η βροχή. Η νεροποντή.  Ο κατακλυσμός. Αν θέλουμε να συγκεκριμενοποιήσουμε περισσότερο, η «Νεφέλη».

Όπως αύριο θα φταίει το κρύο, το χιόνι, ένας σεισμός. Δεν φταίνε οι άνθρωποι, η κοινωνία τους, η οργάνωση των πολιτών, που λένε οι κουλοτυριάρηδες, οι πολιτικοποιημένοι. Όχι, δεν φταίει η πολιτική βούληση των πολιτών, φταίει η πουτάνα η βροχή, η καταραμένη, η ξευτυλισμένη.

Μια βροχή την πήδηξε την Ελλάδα. Είδα τις εικόνες καταστροφής, ανθρώπους να ξεσπιτώνονται από τις πλημμύρες, τους δρόμους να φρακάρουν από αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, όμως γέμισα με ελπίδα με τον Αλέξη Τσίπρα. Μ' αυτά που είπε από την Αγγλία.

Φοβερά πράγματα. Μια βροχή μας μπουρδέλιασε, μας ξεβράκωσε σαν χώρα, που κυκλοφορεί με τη δική της ευθύνη σαν καρυδότσουφλο στην τρικυμία, και ο πρωθυπουργός γεμάτος αισιοδοξία, χαμογελώντας ακόμα και τα μουστάκια, που βεβαίως δεν έχει, λέγοντας ότι «Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε». 

Αυτό τον νοιάζει μόνο, φίλοι μου. Η ..καρέκλα. Η πολιτική του επιβίωση. Το πως θα παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία. Καμία αναφορά στους πληγέντες της Μάνδρα. Οι οποίοι, τι κι αν βρισκόμαστε αισίως στην "καρδιά" του καλοκαιριού, ζουν τον ίδιο εφιάλτη. Από την άλλη , θα θυμάστε βέβαια,  τα λόγια της Ρένα Δούρου, όταν ακόμη δεν ήταν Περιφερειάρχης Αττικής  «Αν δεν κάνω αντιπλημμυρικό και αντιπυρικό σχεδιασμό, θα πα σπίτι μου. Είναι προτεραιότητα μας».

Κατά τα άλλα όμως, έχουμε κράτος λαϊκό. Που φροντίζει τον λαό. Που παίρνει λεφτά από τον λαό και αποζημιώνει τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...