Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ




Αποδείχθηκε, κι όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, ότι το κράτος στην Ελλάδα είναι αναξιόπιστο να διαχειριστεί τόσο το δημόσιο ταμείο, όσο και τα λεφτά των ιδιωτών. Τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων είναι ιδιωτικά, δεν είναι κρατικά. Να ξέρουμε τι λέμε.

Από τη βάση της, από την αρχή της η λεγόμενη κοινωνική ασφάλιση είναι μία κρυστάλλινη υπόθεση απάτης. Πρώτον, το κράτος υποχρεώνει τον εργαζόμενο να ασφαλιστεί. Και τον εργοδότη να αιμοδοτεί με εισφορές κατά μήνα το ασφαλιστικό ταμείο το οποίο δεν έχει οικονομική ανεξαρτησία αλλά την κρατική προστασία, στην πραγματικότητα νταβατζηλίκι κανονικότατο.

Και νταβατζής το κράτος και ανίκανος. Δεν είναι κακό αυτό. Το κακό είναι όταν νταηλίκι ο ανίκανος και αναξιόπιστος νταβατζής διαχειρίζεται τα λεφτά των πολιτών που είναι ασφαλισμένοι και μετά από κάποια χρόνια γίνονται συνταξιούχοι.

Και αφού πλέον το κράτος δεν είναι άξιο εμπιστοσύνης, γιατί επιμένει να οφελείται για δεκαετίες με ξένα λεφτά, όχι από φόρους, αλλά από εισφορές ασφαλιστικές, και δεν παραιτείται της κοινωνικής του προσφοράς.

Να καταργηθεί η ασφάλιση. Μακρυά τα χέρια του κράτους από τις συντάξεις. Όποιος εργαζόμενος γουστάρει να ασφαλιστεί, να απευθυνθεί σε ιδιωτική εταιρεία. Δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να γινόντουσαν περικοπές στις συντάξεις, αν οι συνταξιούχοι ήταν ασφαλισμένοι σε ιδιωτικό φορέα.

-από apodytiriakias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...