Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ούτε μιλιά, ούτε λαλιά για τους «επώνυμους» Πατρινούς, που οφείλουν ένα κάρο λεφτά στο δήμο

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος πατρεων
204 «επώνυμοι» πατρινοί επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες όλων των τύπων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, χρωστούν στο δήμο 50 εκ. ευρώ, αλλά κανείς δεν μιλάει. Ούτε πριν η «μαύρη» λίστα αυτή δημοσιοποιηθεί, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, βέβαια, ούτε μετά. Και όταν λέμε χρωστάνε, ξεκινάμε από καφετέρια στην οδό Όθωνος Αμαλίας που οφείλει 575.002 ευρώ, συνεχίζουμε με πρώην ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης με ξένη μουσική, με οφειλές ύψους 232.683 ευρώ....Και πάει λέγοντας. 

Ναι, είναι πραγματικότητα, αλλά κάτι η κρίση, κάτι το δίκτυο «υψηλών γνωριμιών», κάτι τα ορθάνοιχτα «παραθυράκια» του νόμου, κανείς δεν μιλάει. Ούτε οι δημοσιογράφοι, βέβαια. Διότι όλα, που λέει ο λόγος, μπορεί να αλλάξουν σ’ αυτή τη πόλη, η μασονία των μεγαλοοφειλετών θα επιζήσει. Υπ’ όψιν ότι το «Τsipas-Ηlias Βlog» είχε μιλήσει πρώτο για τη δημοσιογραφική μασονία της εστίασης

Και εδώ που τα λέμε, το φυσιολογικό για τους περισσότερους από αυτούς είναι να χρωστάνε. Ούτως ή, άλλως τα φράγκα δεν βγαίνουν από το μαγαζιά. Και όλοι το ξέρουν. Και σου λένε, κάλλιο να είμαστε κάτι μήνες «μέσα», παρά να τους πιέζουμε, και να τους τη δώσει και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Και μετά να κλαίνε όλοι μαζί, αφού θα έχει κλείσει, για τα καλά πια, η κάνουλα της -  όποιας εναπομείναντας -διαφήμισης. 

Να πω και κάτι ακόμη. Κάποιοι, τάχα μου θεματοφύλακες των νόμων, ας πούμε, ενώ αρνούνται να εξοφλήσουν το χρέος τους, αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να «κυνηγούν» συνάδελφους τους. Και το κάνουν με ευλαβικό σχεδόν τρόπο. Μεταθέτουν την κυριότητα των επιχειρήσεων τους σε αδέρφια, ξαδέρφια, κάτι χαμένες θείες, μέχρι και σε μετανάστες και πρόσφυγες από τη χώρο της ΑΒΕΞ. Με αυτή την πατέντα, όχι μόνο υποκλέπτουν καθημερινώς το κράτος, αλλά σαν να μην τρέχει τίποτα, το πάνε ένα βήμα παραπέρα. 

Για να προλάβουν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις, συμμετείχαν -μέσω τρίτων- στις τελευταίες διαδικασίες και σε κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια της διενέργειας πλειοδοτικών διαγωνισμών, υπό την αιγίδα του Δήμου, για την εκμίσθωση καταστημάτων. Και μιλάμε για γωνιακά μαγαζιά.

Βέβαια, όπως σε κάθε κανόνα υπάρχουν και εδώ οι εξαιρέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...