Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΟΙ «ΠΑΤΑΤΕΣ» ΤΩΝ OSCAR



Στα μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία της Αμερικής, που ενδιαφέρουν και όλο τον κόσμο, μέσα στα 90 χρόνια της ζωής τους, έχουν γίνει πολλά λάθη. Λάθη που μερικές φορές τα «μπάλωσαν» δίνοντας το χρυσό αγαλματάκι σε ανθρώπους που άξιζαν και δεν το είχαν πάρει ποτέ, για το σύνολο της προσφοράς τους.

Τα λάθη όμως και οι αδικίες παραμένουν και οι δημοσιογράφοι ανά τον κόσμο βρίσκουν ευκαιρία να «κράζουν» την Ακαδημία Κινηματογράφου και να τους πετάνε στα μούτρα όλες τις γκέλες τους.
The Oscar's greatest injustices: Κάτι τέτοια γράφουν τα μεγάλα κινηματογραφικά sites, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ταλαντούχοι άνθρωποι και κλασσικές ταινίες που δεν έχουν βραβευτεί αλλά που αναγνωρίζονται μέχρι σήμερα. Ιδού!
1. Ο Alfred Hitchcock ποτέ δεν κέρδισε το Oscar σκηνοθεσίας
Και να ήταν μόνο αυτό! Οι 52 ταινίες που έκανε ο μεγάλος σκηνοθέτης, κέρδισαν μόνο 5 Oscar – σε διάφορες κατηγορίες (μουσική, τραγούδι κλπ). Η ταινία Rebecca (1940), ήταν η μόνη του ταινία που πήρε το Oscar καλύτερης ταινίας της χρονιάς, αλλά το αγαλματάκι το πήρε ο παραγωγός David O Selznick.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...