Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Οι μαϊμούδες και οι κωλοτούμπες



Πάει κι ο μπακαλιάρος – σκορδαλιά, μας τελείωσε. Φάγαμε, σκάσαμε και πλέον έμεινε μόνο η… γλυκιά ευωδία του σκόρδου και τα μυριάδες σκοτωμένα μικρόβια. Μαζί τους μας τελείωσαν όμως και οι εισαγγελείς του πληκτρολογίου που τις τελευταίες μέρες διασκέδασαν κοινό και μπακαλιάρους μέχρι τελικής πτώσης. Των μπακαλιάρων φυσικά, φυσικά…


Οι καταμετρητές ειδήσεων έδωσαν ρέστα με ρυθμούς που ξεπερνούν ακόμη και τους ταμίες στα διόδια της εθνικής οδού σε ημέρες εξόδου από τις μεγαλουπόλεις. Πόσες φορές έπαιξε αυτή η είδηση, πόσες η άλλη, πόσα δευτερόλεπτα εδώ, πόσα εκεί και πάει λέγοντας. Πραγματικά λες και ζουν σε άλλο πλανήτη τόσα χρόνια και όχι στην Ελλάδα.

Όπως όμως οι θρησκόληπτος πολίτης τη μία μέρα τρώει μπακαλιάρο – σκορδαλιά και την επόμενη επιστρέφει στη σκληρή νηστεία, έτσι και οι ανεπίσημοι καταμετρητές ειδήσεων εργάζονται Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο και τις υπόλοιπες μέρες ρεπάρουν. Κάποιοι δουλεύουν ανάλογα με το αν η επικαιρότητα βολεύει ή όχι το αφεντικό. Κάποιοι άλλοι, πιο τυχεροί ή απλά με καλύτερες άκρες, δουλεύουν κατ’ αποκοπή. Όταν τους χρειάζονται τους ενεργοποιούν. Τον υπόλοιπο καιρό απλά τρώνε απ’ τα έτοιμα.

Και δε συμβαίνει μόνο τώρα. Συμβαίνει εδώ και χρόνια. Τόσοι και τόσοι έκαναν καριέρες απλά πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Απλοί σωβατζήδες που βρέθηκαν τη σωστή στιγμή στη σωστή θέση εξασφαλίζοντας από τον… σπόνσορα τον ανεμιστήρα.

Ποτέ δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια, ποτέ δεν τους ενδιέφερε καμία εξυγίανση, καμία κάθαρση. Μόνο το τομάρι τους, η τσέπη τους.

Κι αν χρειαστεί να κάνουν κωλοτούμπες, θα τις κάνουν με την άνεση και τη χάρη έμπειρης μαϊμούς που έχει φάει τα χρόνια της γυρίζοντας τον κόσμο με το τσίρκο.

Κι αν χρειαστεί να κάνουν τον μουγγό, ή τον τυφλό, ή τον κουφό, ή όλα τα ανωτέρω ταυτόχρονα κι αυτό εύκολο το έχουν. Κι αν κάποιοι δεν ξέρουν ακόμη το κόλπο, το «αφεντικό» τους δείχνει το… σωστό δρόμο αρκεί να ακολουθούν τις αναρτήσεις του στο Instagram. Ετσι θα καταλάβει κι ο τελευταίος ότι με μια χούφτα ρούβλια κλείνουν μάτια, στόμα και αυτιά και ό,τι άλλο χρειαστεί…

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος (to10.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...