Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με «ευλογίες» Τραμπ-Ε.Ε. και Ιβάν… ο Τσίπρας ζήτησε παρέμβαση Πούτιν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς!



Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr μετά από έντονες και συνεχείς διπλωματικές διεργασίες και συνεννοήσεις, επήλθε η διαβεβαίωση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα ζητήσει από τον Ερντογάν να αφήσει το συντομότερο δυνατό ελεύθερους τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Συγκεκριμένα, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε (όχι τυχαία) στον Ρώσο Πρόεδρο προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του, αλλά και για να του θέσει το ζήτημα των 2 Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ο πρωθυπουργός το συζήτησε και στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου με κορυφαίους ομολόγους του (βλ. Άνγκελα Μέρκελ), ενώ είχαν προηγηθεί συνεννοήσεις με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ.
Οι ίδιες πηγές μού λένε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πλανητάρχης με τον Τούρκο πρόεδρο (αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο Τραμπ να αποφυλακίσει τους σωματοφύλακες του Ερντογάν), ο Αμερικανός πρόεδρος του έθεσε και το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών. Όμως, επειδή αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ, όπως και η ΕΕ, έχουν τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία, έδωσαν το «ΟΚ» για να ζητηθεί η παρέμβαση Πούτιν. Έτσι, μετά και τη σχετική επιστολή του Έλληνα ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη προς τον Ρώσο πρόεδρο, ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας και τις υπερατλαντικές και ευρωπαϊκές ευλογίες, επικοινώνησε με τον Πούτιν και ζήτησε την παρέμβαση του, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί με τον έναν ή άλλον τρόπο να «επιβάλλει» την επιστροφή των δύο Ελλήνων «ομήρων» στρατιωτικών.   
Όπως διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό, ο Ρώσος πρόεδρος, στη συνάντηση που θα έχουν (3 Απριλίου) με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας, θα θέσει το ζήτημα επιτακτικά…
Μάλιστα, αξίzει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με έγκυρες ελληνικές κυβερνητικές πηγές, πέραν της ελληνορωσικής συνεργασίας, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ευρω-ρωσικές σχέσεις.
Όπως δε αποκάλυψε το Κρεμλίνο, ο «τσάρος» κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ρωσία. Επιπλέον, αποκάλυψε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που επιβεβαιώνει το έντονο διπλωματικό παρασκήνιο το οποίο αποκαλύπτουν τα Piperata.gr και δείχνει ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ισχυρός διπλωματικός και γεωπολιτικός παίκτης… διεθνώς!
πηγή : piperata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...