Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018

AYΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑΔιάβασα την «απολογία» ενός δημοσιογράφου, που από προσωπική ευαισθησία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, έγραψε πώς νοιώθει αηδιασμένος μετά το γεγονότα στην Τούμπα. Την εισβολή Ιβάν Σαββίδη, τη διακοπή του αγώνα, την αλλαγή απόφασης του διαιτητή, γενικά την κατάσταση ζούγκλας στο παιχνίδι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ.

Αηδιασμένος ο δημοσιογράφος διότι δεν έπιασαν τόπο οι δημοσιογραφικοί αγώνες του για την αλλαγή σελίδας στο ποδόσφαιρο. Γιατί δεν έφεξε η εξυγίανση και τα πράγματα είναι σα να υπάρχει ακόμα η εγκληματική οργάνωση.
Το σχόλιο του αποδυτηριάκια. Δεν υπάρχουν αλλαγές με «αγώνες». Στο ποδόσφαιρο και σε κάθε κοινωνικό τομέα. Καμία αλλαγή ουσίας και αληθινή δεν έγινε με… αγώνα. Αυτά τα λένε οι διπλωματούχοι απατεώνες. Οι λαϊκιστές. Αυτοί που επιβιώνουν πολιτικά και διαχρονικά λανσάροντας το ίδιο χόρτο.
Είμαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι όσα έγραψε ο δημοσιογράφος τα εννοεί. Δεν είναι παπάτζα. Απλά το παιδί δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι οι αλλαγές δομών δεν έρχονται με τα λόγια. Με ευχές. Με καταγγελίες. Με όνειρα. Όλα αυτά στον κόσμο της πραγματικότητας θεωρούνται παπαρδέλες. Σκέτες.
Να είμαι συγκεκριμένος. Μία γελοία και εμετική ιστορία είναι το πρωτάθλημα, στην Ελλάδα. Γιατί; Επειδή έτσι το θέλουν τα αφεντικά. Οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ. Δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, παρά μόνο η προσωπική προβολή. Η προσωπική κονόμα, δηλαδή. Η προσωπική επίδειξη δύναμης, που την εξαργυρώνουν εκτός ποδοσφαίρου. Πόσο πιο απλά να τα πεις!
Κι έχουμε πρωτάθλημα της πλάκας και της ξεφτύλας διότι ποτέ το κράτος δεν αντιμετώπισε το ποδόσφαιρο ως οικονομικό μέγεθος. Η φαιδρή και γραφική κυβέρνηση του σήμερα και του χθες.
Θες αλλαγή στο ποδόσφαιρο; Θες ποδόσφαιρο ζωντανό ως θέαμα και οικονομική ισχυρό; Μην περιμένεις να προκύψει η… αλλαγή από τις ΠΑΕ. Ούτε από τα ποδοσφαιρικά όργανα. Ούτε από τα ΜΜΕ. Ούτε από τους ποδοσφαιρόφιλους, τους Συνδέσμους φιλάθλων κ.α.
Ένα είναι το φάρμακο. Η κυβέρνηση παρεμβαίνει πολιτικά. Αποφασίζει να γίνεται πρωτάθλημα με στόχο να παράγεται χρήμα. Αυτό είναι υγεία. Και δεν υπάρχει άλλη λύση. Ποιοι «αγώνες» για την... κάθαρση και την εξυγίανση. Αυτά είναι παραμύθια, που δεν θα τα έλεγε η Χαλιμά.
Και ποια θα ήταν η κυβερνητική απόφαση, όχι πρόταση; Σε πρώτη φάση πρωτάθλημα με 8 ομάδες. Οι δέκα είναι πολλές για τα κυβικά της Ελλάδος. Η ντόπια ποδοσφαιρική αγορά δεν μπορεί να ταΐσει σήμερα περισσότερες από 8 ΠΑΕ. Να κερδίζουν και οι 8, είτε παίρνουν το πρωτάθλημα, είτε όχι.
-apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από χθες βράδυ: Αυτό θα πει «ζημιά» σε λουλούδια

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο ένας καλλιτέχνης να κάνει τόση μεγάλη επιτυχία μέσα στις δύσκολες μέρες της κρίσης. Να χτίζει και να προχω...