Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Οι 500 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη

Οι 500 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη


Οι 500 δισεκατομμυριούχοι του κόσμου σύμφωνα με τη λίστα Bloomberg, μετά το χθεσινό κλείσιμο του χρηματιστηρίου (26η Δεκεμβρίου 2017) ελέγχουν συνολικά 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ πέρσι την ίδια ημέρα ήλεγχαν 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή με λίγα λόγια, οι πάμπλουτοι έγιναν πλουσιότεροι μέσα σε έναν χρόνο κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. 

Για πρώτη φορά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δεν είναι ο Bill Gates της Microsoft, ο οποίος πέρασε δεύτερος, αλλά ο Jeff Bezos της Amazon. Στην τρίτη θέση είναι ο επενδυτής Warren Buffet, ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο ιδιοκτήτης της Zara Amancio Ortega. Την πεντάδα κλείνει ο ιδιοκτήτης του Facebook Mark Zuckerberg.

Για τους αμύητους, έκπληξη μπορεί να προκαλέσει το ότι ο σκηνοθέτης-παραγωγός Steven Spielberg βρίσκεται ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. 


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά το 2017 το σύνολο της περιουσίας των πλούσιων Κινέζων ισοφαρίζει το σύνολο του πλούτου των αμερικανών δισεκατομμυριούχων. Και προσοχή, μιλάμε για το ιδιότυπο κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας.



Στη λίστα έχουν την τιμητική τους όλοι οι γνωστοί Ρώσοι ολιγάρχες. Κανείς Έλληνας δεν συγκαταλέγεται στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.



Στην παρακάτω λίστα δίπλα από το όνομα αναφέρεται το σύνολο της περιουσίας όπως μετρήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2017 και ακολουθούν με πράσινο ή κόκκινο χρώμα οι αυξομειώσεις της περιουσίας αυτής σε σχέση με το 2016. Στο τέλος κάθε αράδας αναφέρεται η καταγωγή και αμέσως μετά ο τομέας της δραστηριότητας του κάθε δισεκατομμυριούχου.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...