Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Όχι άλλη Δικαιοσύνη!



Όλοι οι πολιτικοί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis δηλώνουν πως είναι αθώοι, κάνουν λόγο για σκευωρία, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έκανε και μήνυση.


Δεν έχω καμία αμφιβολία πως δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανείς για το σκάνδαλο Novartis, κι ας είναι προφανές πως, όταν διπλασιάζεται η φαρμακευτική δαπάνη σε μια χώρα, κάτι δεν πάει καλά.

Γιατί δεν θα τιμωρηθεί κανείς για την υπόθεση Novartis;

Επειδή δεν τιμωρήθηκε κανείς για την χρεοκοπία της χώρας.

Αφού δεν τιμωρήθηκε κανείς για την χρεοκοπία της χώρας, είναι λογικό, οι πάντες -πολιτικοί και πολίτες- να αισθάνονται αθώοι για όλα.

Κανείς δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πόσο εγκληματικό ήταν να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Βέβαια, υπάρχουν πολλοί Έλληνες που υποστηρίζουν πως η χώρα δεν χρεοκόπησε το 2010 που προσέφυγε στο μηχανισμό στήριξης.

Επίσης, υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν πως η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2015, όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα δυο πρώτα Μνημόνια ήταν μέρος της …ανάπτυξης.

Κάποιοι λένε πως, αν είχε αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, θα έπρεπε να μπουν στη φυλακή πρωθυπουργοί, πολιτικοί και ολιγάρχες, οπότε -επειδή όλοι αυτοί ήταν πάρα πολλοί- αυτό δεν μπορούσε να γίνει.

Κι επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει, η χώρα συνεχίζει με αυτούς που την χρεοκόπησαν.

Πολύ έξυπνο. Και πολύ ελπιδοφόρο.

Δεν υπάρχουν αθώοι πολιτικοί στην Ελλάδα.

Όπως δεν υπάρχουν και αθώοι πολίτες.
Το «Όλοι μαζί τα φάγαμε» -η πιο χυδαία έκφραση που ακούστηκε στην Ελλάδα μετά την χρεοκοπία, ενώ δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να καλέσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο που παραδέχτηκε πως έφαγε- έχει καταδικάσει τους πάντες.

Από την άλλη, έχει αθωώσει τους πάντες.

Όλοι μαζί τα φάγαμε, ένοχος κανείς.

Όλοι ένοχοι, όλοι αθώοι.

Η Δικαιοσύνη διακοσμητική.

Μια και δεν πρόκειται να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες ούτε για το σκάνδαλο Novartis, προτείνω να ψηφιστεί ένας νόμος που να προβλέπει πως, όταν η Ελλάδα χρεκοπήσει ξανά, οι υπεύθυνοι θα πάνε στην Δικαιοσύνη.

Δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα οι σημερινοί πολιτικοί με έναν τέτοιο νόμο.

Με την Ελλάδα σε επιτροπεία μέχρι το 2060 και την δημόσια περιουσία υποθηκευμένη για 99 χρόνια, η Ελλάδα θα είναι σταθερά χρεοκοπημένη για δεκαετίες.

Οπότε, όταν χρεοκοπήσει ξανά, οι πολιτικοί θα τα έχουν τινάξει μαζί με εμάς.

Ας ψηφίσουν λοιπόν έναν νόμο που να προβλέπει πολιτικές ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας, ώστε να κάνουν τους Έλληνες που θα ζουν μετά από 100 χρόνια να σκεφτούν πόσο προνοητικοί ήταν οι πρόγονοί τους.

πηγή : pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...