Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τσίπρας: Να κάνουμε ότι θα έκανε και ο... Σαμαράς (για να μείνουμε στην εξουσία)



Αν τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέτρα δεξιά τότε τι είναι; Με τους έμμεσους φόρους και τις περικοπές των συντάξεων φτωχοποιούν την μεσαία και κατώτερη τάξη, ουσιαστικά την καταστρέφουν.

Η στροφή Τσίπρα είναι τελικά απλή: Υπογράφει ότι θα υπέγραφε και ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός και ακόμη περισσότερα! Θεωρεί ότι έτσι "κερδίζει" τον κεντρώο χώρο, ότι δημιουργεί τον νέο δικομματισμό με τη ΝΔ στην άλλη πλευρά και πως κερδίζει κι άλλο χρόνο στην εξουσία.
Τώρα δεν υπάρχει η Αριστερά στην εξουσά αλλά ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα έχει αλλάξει πλήρως μορφή όταν γίνει και ο ανασχηματισμός και εκδιωχθούν όλοι όσοι είναι... παλιός ΣΥΡΙΖΑ.
Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι με την υπογραφή όλων των νέων σκληρών μέτρων αλλάζει το πολιτικό σκηνικό. Ο Τσδίπρας είναι σε νέα εκκίνηση και μπορεί να σχεδιάσει την παραμονή του στην εξουσία ακόμα πιο μακρυά, ακόμα και την επανάκαμψή του δημοσκοπικά. Δυστυχώς γι αυτόν δεν είνα έτσι.
Eδώ και 16 μήνες η Ελλάδα είναι χώρα ακυβέρνητη. Η ολιγομελής ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία εξαντλεί όλο τον χρόνο που έχει για να μηχανεύεται τρόπους να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Δεν είναι ανόητοι, γνωρίζουν ότι στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές γίνουν θα αποστρατευτούν μέσα σε γενική αποδοκιμασία και χλεύη. Έτσι δίνουν την μάχη της καρέκλας και όσο την κρατήσουν. Η ακίνητη Ελλάδα δεν αλλάζει πουθενά.
Ας δούμε τι ακριβώς κάνουν: 
1. ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΧΡΟΝΙΚΗ. 
- Υπογράφουν την μείωση ΟΛΩΝ των συντάξεων αλλά για τις καταβαλλόμενες μεταθέτουν  το ψαλίδι για το 2018. Έτσι ισχυρίζονται ότι τήρησαν την υπόσχεσή τους (!) να μην κοπεί καμία σύνταξη!
- Υπογράφουν να βγαίνει σε πλειστηριασμό και η πρώτη κατοικία αξίας κάτω των 140.000 ευρώ, αλλά αυτό να ισχύσει σε 17 μήνες από σήμερα (από 1.1.2018). Έτσι ισχυρίζονται ότι τήρησαν τον λόγο τους και την... προστατεύουν.
- Από 1.1.2017 βάζουν φόρους σε εστίαση, τσιγάρα, τηλεφωνία κ.α. και από 1.1.2018 σαρώνουν τον τουριστικό κλάδο. Έτσι δεν θα έχουν μαζικές αντιδράσεις για την καταιγίδα άδικων φόρων.
- Προτείνουν "κόφτη" από τα μέσα του 2017 αν οι εισπράξεις δεν επιτυγχάνονται (κάτι απολύτως βέβαιο). Έτσι δεν χρειάστηκε να πάρουν τώρα κι άλλα μέτρα τα μετέθεσαν με... αυτόματο τρόπο για αργότερα.
2. ΨΕΜΑΤΑ
- Συγκεκριμένα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ ξημεροβραδιάζονται στα τηλεπαράθυρα έχοντας εντολή να ψεύδονται, παραπλανώντας και αντικρούοντας κάθε άλλη άποψη κυρίως ισχυριζόμενοι ότι και οι προηγούμενοι (Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου κ.α.). Ότι δηλαδή με την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ αυτή αξιολόγηση (Φθινόπωρο θα τα ξαναλέμε) έρχεται η ανάπτυξη, βγαίνουμε στις αγορές, έρχονται επενδυτές κ.ο.κ.
Είναι εντυπωσιακό ότι δε όλους αυτούς τους καθημερινά ψευδόμενους δεν υπάρχει ίχνος ντροπής, ακόμα και αν η πραγματικότητα τους διαψεύδει συνεχώς.
3. ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Γνωρίζοντας ότι τα ποσοστά τους μειώνονται συνεχώς (και ποτέ δεν θα ανακάμψουν), προσπαθούν να αλλάξουν το πολιτικό περιβάλλον της χώρας:
- Θέλουν να μοιράσουν ελάχιστες τηλεοπτικές άδειες ώστε να ελέγχουν την ενημέρωση
- Φέρνουν εκλογικό νόμο - έκτρωμα όπου το Bomus των εδρών θα το παίρνουν οι... δεύτεροι και τρίτοι αν συνεργάζονται για κυβέρνηση (!)
- Προσλαμβάνουν συνεχώς τις οικογένειές τους και ημέτερους με ένα πραγματικά αδίστακτο τρόπο ώστε να εγκαταστήσουν κομματικό πελατειακό κράτος.
Υπογράφοντας- ξεπουλώντας  τα πάντα αλλά μεταθέτοντας κάποια από αυτά, ψευδόμενοι από το πρωί έως το βράδυ, κάνοντας πολιτικούς τακτικισμούς  και προσλαμβάνοντας κολλητούς ισχυρίζονται ότι σώζουν την Ελλάδα. Όποιος θέλει ας τους πιστέψει. Πάντως να ξέρετε: Δεν κυβερνούν.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο κ. Τσίπρας και η ομάδα περί αυτόν που έχει την εξουσία θα έχζει την τύχη του Σαμαρά και του Παπανδρέου γιατί απλούστα όλα θα γίνονται χειρ'ότερα, η οικονομική ασφυξία θα μεγαλώσει, η απελπισία θα επεκταθεί. Όσο δεν σχεδιάζουν την άνάπτυξη της χώρας ΔΙΠΛΑ από τα μνημόνια με δεκάδες μέτρα ανακούφισης, όσο δεν υπάρχει αξιοκρατία αλλά διαφθορά και κράτος - διώκτης, και ο Τσίπρας μετρά το π[ολιτικό του μέλλον αντίστροφα.
-http://molonoti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...