Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μόνιμη η κουλτούρα της απραξίας στην Πάτρα που υποφέρει από μαρασμό και ανόητη πολυλογία - Σαπίζουν δεκάδες δημοτικά ακίνητα - Ο κ. Οικονομόπουλος θα επιμείνει



Πλήρη αδιαφορία καταγράφει κανείς στην πρόταση του κ. Οικονομόπουλου να ξεκινήσει αμέσως συζήτηση στον Δήμο Πατρέων για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Η πρόταση Οικονομόπουλου δεν είναι τωρινή. Διατυπώθηκε στις δημοτικές εκλογές και μάλιστα συνοδεύτηκε με τηλεοπτικά σποτ που έδειχναν την θλιβερή κατάσταση στο θαλάσσιο μέτωπο, μισογκρεμισμένα δημοτικά κτίρια ακόμα και στα Υψηλά Αλώνια, το ερείπιο του Λαδόπουλου κ.α.
Ο κ. Οικονομόπουλος υποστηρίζει ότι αν αξιοποιηθεί η μεγάλη περιουσία του Δήμου μέσω διαγωνισμών, τότε η Πάτρα θα δει πολλά σημεία της να αποκαθίστανται αισθητικά σε συνδυασμό με την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας.
Ο κ. Οικονομόπουλος κατέθεσε επιστολή τόσο στον δήμρχο κ. Πελετίδη όσο και στους επικεφαλείς των παρατάξεων περιγράφοντας ποια κτίρια πρέπει αμέσως να αξιοποιηθούν (πρώτο του "Λαδόπουλου") αλλά δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Οικονομόπουλος θα ζητήσει να εισαχθεί το θέμα σε συνεδρίαση τους Δημοτικού Συμβουλίου ενώ είναι πιθανό να οργανωθεί και συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθούν σωστά οι δημότες.
Ψυχρά κρίνοντας τα παραπάνω διαπιστώνει κανείς ότι η "κουλτούρα της απραξίας" που κατατρέχει την Πάτρα επί δεκαετίες, συνεχίζεται αμείωτη. Δεν υπάρχει διάθεση ενασχόλησης με τα μεγάλα της πόλης, οι ιθύνοντες σπαταλούν τον χρόνο τους σε αμφιβόλου αποτελέσματος συζητήαεις όπως π.χ. για το ιδιοκτησιακό του θαλασσιου μετώπου ή για την πορεία προς την Αθήνα για την ανεργία.
* Στη φωτογραφία: Το εργοστάσιο Λαδόπουλου. Από το 1997 είναι ιδιοκτησία του Δήμου Πατρέων, που το αφήνει να σαπίζει αφού πρώτα λεηλατήθηκε προκλητικά από... περαστικούς. Ένας διαγωνισμός θα έφερνε παρέλαση επενδυτών και πάνω από 200 θέσεις εργασίας όμως δεν το σκέπτονται καν. Δεκάδες κεντρικά ακίνητα του Δήμου αντί να ενοικιαστούν σε ιδιώτες ώστε να αναπλαστούν και να εργαστούν δημότες, στις δράσεις που θα αναπτυχθούν, καταρρέουν επί δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...