Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Γενημματά, Θεοχαρόπουλος, Θεοδωράκης, Σκυλάκάκης... (Πραγματικά, που ζουν οι πολιτικοί αυτής της χώρας;)



Του Ανδρέα Χριστόπουλου 

Η κυρία Φώφη Γεννηματά επισήμως προτείνει την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ώστε να σχηματιστεί μια ομάδα που θα είναι η τρίτη δύναμη στη Βουλή και  θα υπερβαίνει τη Χρυσή Αυγή. Ακόμη προτείνει την σύνθεση των πολιτικών των δύο κομμάτων ώστε να οδηγηθούν και σε εκλογική συμπαράταξη.
Στην πραγματικότητα η κυρία Γεννηματά προτείνει να συμπορευτούν περισσότερα από δυο κόμματα αφού το ΠΑΣΟΚ ήδη συμπορεύεται με την ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι με την Δράση, χωρίς να υπολογίσουμε και μικρότερες πολιτικές κινήσεις.
Ιδού λοιπόν: Το μείζον είναι να αθροίζουν ποσοστά και βουλευτικές έδρες εκεί στα ρετιρέ της εξουσίας δημιουργώντας εικονικές πλειοψηφίες και όχι να σχεδιάζουν επικοινωνία με τους πολίτες έξω, στην απλή καθημερινότητα, ώστε αφουγκραζόμενοι τα προβλήματά τους να τους εκπροσωπήσουν πολιτικά και να τους στηρίξουν.
Με έχει αφήσει άναυδο η απόλυτη άγνοια βουλευτών και κομμάτων για πολύ απλά πράγματα που αν τα άλλαζαν - δεν έχουν κανένα κόστος - όχι μόνο θα ανακούφιζαν ανθρώπους αλλά θα τους κέρδιζαν και σαν ψηφοφόρους.
Που είναι π.χ. το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, η Δράση να καταθέσουν σχέδιο νόμου ώστε η μήνυση να μην έχει παράβολο 150 ευρώ; Δέρνονται γυνάικες από συζύγους και δεν έχουν χρήματα για να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους.
Που είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, η Δράση να απαιτήσουν την κατάργηση της φορολογικής ενημερότητας ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν κάποια ήπια δραστηριότητα οφειλέτες του Δημοσίου; Σήμερα καστανάδες, κουλουράδες, άνθρωποι που ξέρουν μια τέχνη δεν μπορούν να εργαστούν για να προσφέρουν στην οικογένειά τους λίγο γάλα και λίγο ψωμί, το κάνουν παράνομα και τους βάζουν και πρόστιμα 5.000 ευρώ την φορά γιατί δεν έχουν... άδεια.
Τι νομίζουν οι Γεννηματά, Θεοχαρόπουλος, Θεοδωράκης, Σκυλακάκης; Αν ενωθούν εικονικά, τα παράβολα θα μειωθούν από μόνα τους, οι καστανάδες θα έχουν άδειες και εκατοντάδες αντίστοιχα μικροπροβλήματα που πνίγουν την κοινωνία θα επιλυθούν αυτομάτως;
Για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η αξιοθρήνητη απουσία τους από την πραγματική ζωή; Έλεος!
(ΥΓ: Δεν μιλώ για ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί ενώ έχουν την εξουσία δεν έχουν ιδέα για το τι θα μπορούσαν να αλλάξουν ΑΝΕΞΟΔΑ, ανακουφίζοντας την κοινωνία. Προέχουν οι τηλεοπτικές άδειες...)

Πηγή:  
molonoti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...