Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Harvard: Στους χειρότερους διαπραγματευτές για το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας

Harvard: Στους χειρότερους διαπραγματευτές για το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας

Στην κορυφή της λίστας με τις χειρότερες τακτικές διαπραγμάτευσης για το 2015, που δημοσίευσε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard, βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Tσίπρας.


Οι χειρισμοί του κατά τη διαπραγμάτευση του Καλοκαιριού του 2015 με τους δανειστές, ήταν εκείνοι του χάρισαν την αρνητική πρωτιά.Ειδικότερα, η παράγραφος που αναφέρεται στον κ. Τσίπρα έχει τίτλο, «Επικίνδυνα παιχνίδια με τους ευεργέτες».

Σύμφωνα με τη Νομική Σχολή του Harvard, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την προσέγγιση που είχε το Καλοκαίρι με τους δανειστές, με στόχο να εξασφαλίσει, νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, εμφανίστηκε υπερβολικά επιθετικός. Η στάση του αυτή, δεν έγινε αποδεκτή από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα το ίδιο κείμενο, ο κ. Τσίπρας, επειδή ήταν δυσαρεστημένος με τους όρους της συμφωνίας που βρίσκονταν στο τραπέζι των συνομιλιών, την έθεσε σε δημοψήφισμα. Όταν οι Έλληνες την απέρριψαν, η ελληνική οικονομία κατακρημνίστηκε ακόμα περισσότερο, και ο κ. Τσίπρας με την ομάδα του αναγκάστηκαν να συνάψουν μία ακόμα δυσμενέστερη συμφωνία με την Ευρώπη.

Ποιο είναι το μάθημα από όλη αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με τη λίστα με τους χειρότερους διαπραγματευτές του 2015; Ένας συγκαταβατικός τόνος θα βοηθήσει πολύ περισσότερο στα επικίνδυνα παιχνίδια και στις μπλόφες, όταν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις.
Τη σχετική λίστα μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...