Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές 2015: Τι φοβούνται οι δανειστές;



Τα πράγματα για τον Αλέξη Τσίπρα έχουν αλλάξει άρδην. Η αρχική αισιοδοξία που υπήρχε από τους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και από τους Γερμανούς για το πρόσωπό του έχει αρχίσει να κάμπτεται.

Πλέον, αν και ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενδεχομένως πρώτος, ψάχνουν να βρουν τρόπο για να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Ο λόγος είναι απλός.

Οι δανειστές πιστεύουν ακράδαντα ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το μνημόνιο. Είναι σχεδόν σίγουροι ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσουν νέες ανταρσίες και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω διάσπαση το κόμμα προκαλώντας τριγμούς στην κυβερνητική σταθερότητα.

Πιο απλά: Πιστεύουν ότι ο Τσίπρας δεν ελέγχει το κόμμα του, παρά το γεγονός ότι απαλλάχθηκε από τον Λαφαζάνη.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στηρίξουν με νύχια και με δόντια μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, αλλά με άλλον πρωθυπουργό όπως σας έχουμε γράψει. Επιμένουμε ότι τα ονόματα που παίζουν δεν είναι πολιτικά αν και τις τελευταίες ώρες παίζει ισχυρά και ο Διαμαντούρος. Είναι τραπεζίτες και πρόκειται για τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιώργο Προβόπουλο.

πηγή : wifinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...