Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

«Τα άκουσε» ο Νταβλούρος στην κηδεία του Ντίνου Αργυρόπουλου - Εγινε της κακομοίρας λόγω της "εφόδου" στο δικηγορικό γραφείο

1

Το τελευταίο αντίο στον Πατρινό ποινικολόγο Ντίνο Αργυρόπουλο είπε προχθές και ο πρώην διοικητής ασφαλείας Πατρών Θανάσης Νταβλούρος. 

Και η παρουσία του αποτέλεσε ιδιαίτερο αντικείμενο ενδιαφέροντος καθώς υπήρξε ευρέως γνωστή, ιδίως σε αστυνομικούς και δικηγορικούς κύκλους, η ρήξη που είχε επέλθει στις σχέσεις των δύο ανδρών από το 2008, την εποχή που στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση του κυκλώματος «μπράβων», ο τότε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. απαιτούσε τη διενέργεια έρευνας και στο δικηγορικό γραφείο Αργυρόπουλου για να διαπιστωθεί εάν εκεί κρυβόταν ένας από τους καταζητούμενους «νονούς» της νύχτας! Κάτι που είχε συμβεί και σχολιαστεί ιδιαίτερα. Μέχρι και ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε παρέμβει. Η υπόθεση, τότε, είχε προκαλέσει σάλο για ευνόητους λόγους  και έκτοτε οι δύο άνδρες δεν είχαν δεσμούς. Όμως προχθές, στην νεκρώσιμη ακολουθία, έμελλε η ιστορία αυτή να ανασυρθεί από τις μνήμες και να επανέλθει στην επιφάνεια, παρόντος του τότε αστυνομικού διοικητή Θανάση Νταβλούρου, ο οποίος, εν ολίγοις, τα… άκουσε εντός εκκλησίας. Και συγκεκριμένα, στη διάρκεια των επικήδειων λόγων τόσο του εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιου Ζούπα, όσο όμως και του επιστήθιου φίλου, συναδέλφου και πολλές φορές συνεργαζόμενου σε «βαριές» δίκες Θανάση Διαμαντόπουλου.
Και οι δύο δικηγόροι, στον αποχαιρετιστήριο λόγο τους μνημόνευσαν το περιστατικό, θέλοντας να αναδείξουν την «μαχητικότητα του αείμνηστου Ντίνου Αργυρόπουλου και το με πόσο σθένος υπερασπιζόταν τα δικαιώματα της Δικηγορίας και το απόρρητο μεταξύ Δικηγόρου – εντολέα και εν τέλει, της περιφρούρησης του δικαιώματος των Δικηγόρων να ασκούν ελεύθερα το λειτούργημά τους, που αφορά στην απονομή δικαιοσύνης. Οι εν λόγω παρεμβάσεις συζητήθηκαν πολύ μετά το τέλος του μυστηρίου, χωρίς όμως – από λεπτότητα προφανώς – να δοθεί μεγαλύτερη διάσταση από οποιονδήποτε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΟΣΜΟΣ" που κυκλοφόρησε από την Παρασκευή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...