Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Το βίντεο που σπάει την "ομερτά" των νταήδων

BBijVDm

Έχω ξενερώσει με την υπόθεση Γιακουμάκη. Ο καθένας κάνει λόγο για σχολικό εκφοβισμό και μάλιστα η κάθε τελειωμένη δεύτερη χαζομοντέλα και βίζιτα αλλά και παρουσιαστές και παρουσιάστριες ηθοποιοί και τραγουδιάρες γράφουν μέσα στην ημιμάθειά τους, ένα σωρό βλακείες. Αυτό το facebook πια έχει καταντήσει καμβάς ημιμαθών που δεν γνωρίζουν… και το μόνο που κάνουν είναι να κοινοποιούν εικόνες και γραφιστικές ατάκες.


Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Μιλάμε για εικοσάχρονους ενήλικες που έχουν πλήρη επίγνωση του τι κάνουν.

Και όλα αυτά γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνονται γονείς…πιο bulling λοιπόν που μάθαινε όλοι την λέξη τώρα; Εγώ αυτό που ξέρω από τα λίγα νομικά που «κατέω» από την δουλειά που κάνω τόσα χρόνια είναι πως οι απειλές και η άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας είναι ποινικώς κολάσιμες πράξεις.

Ξυπνήστε όλοι…είναι Ε Ν Η Λ Ι Κ Ε Σ

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία τα στόματα ανοίγουν, η «ομερτά» σπάει και όπως όλα δείχνουν από τις μέχρι τώρα μαρτυρίες συμφοιτητών και καθηγητών, όλοι γνώριζαν για την ψυχολογική και συναισθηματική βία που ασκούσαν οι νταήδες στον Βαγγέλη.

Από την αρχή ξεκινά και η έρευνα στα στοιχεία της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και ηλεκτρονικών δεδομένων του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και των φερόμενων «τραμπούκων» συμφοιτητών του. Στόχος ο εντοπισμός «ύποπτων» τηλεφωνικών κλήσεων, SMS, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν άλλη ώθηση στην αστυνομική έρευνα. Από τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο του Βαγγέλη, προκύπτει η συχνή επαφή με τη μητέρα του.

Την ίδια ώρα, ένα νέο-αποκαλυπτικό βίντεο βρίσκεται στα χέρια των αρχών των Ιωαννίνων που εξετάζουν την υπόθεση. Αυτό το βίντεο είναι που θα δώσει στοιχεία για την κρίσιμη εκείνη μέρα. Τι και ποιος έγραψε βίντεο; Πρόκειται για υλικό στο οποίο φαίνεται ο Βαγγέλης να βασανίζεται από τους νταήδες;

Τα κρίσιμα 24ωρα, προκύπτει ότι το βράδυ της Πέμπτης, 5 Φεβρουαρίου, ο Βαγγέλης έχει μία μεγάλη σε διάρκεια επικοινωνία με τη μητέρα του. Την επόμενη κρίσιμη μέρα, φαίνεται να μην απαντά στις κλήσεις της, και εντοπίζεται στις 13:55 από τις κάμερες του βενζινάδικου όπου φαίνεται να κάνει το μοιραίο δρομολόγιο έως το σημείο που βρέθηκε νεκρός. Αρχικά θεωρήθηκε ότι είχε πάρει πορεία προς τα Ιωάννινα, ωστόσο ο Βαγγέλης έστριψε δεξιά στον χωματόδρομο και κατευθύνθηκε προς τη λίμνη βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Ο Βαγγέλης δεν άντεξε άλλο το κολαστήριο του. Ενδεικτικά ένας εκ των σπουδαστών της Σχολής αναφέρει στην κατάθεσή του: «Μια μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 άκουσα ότι του λέγανε (σσ οι Κρητικοί) να τον δέσουν στην καρέκλα και αυτός απάντησε ότι «αν θέλετε δέστε με». Ξέρω ότι τον κλείσανε στη ντουλάπα δεμένο και του ρίχνανε νομίσματα για να τραγουδάει. Οι καθηγητές γνώριζαν τα πάντα. Γνωρίζω τα παιδιά, που τους είχαν ενημερώσει».

Η υπεύθυνη της εστίας που έμεναν τα παιδιά δηλώνει μεταξύ άλλων ότι : «Όντως το 2014 η συμπεριφορά απέναντι στο Βαγγέλη ήταν απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική. Του έκλειναν το ζεστό νερό, όταν έκανε μπάνιο, τον κλείσανε σε ντουλάπα, του ρίχνανε κέρματα, τον ξύρισαν παρά τη θέληση του».

Από την μεριά τους η ομάδα των 4-5 συμφοιτητών του Βαγγέλη από την Κρήτη αρνούνται κάθε κατηγορία περί εκφοβισμού του και κάνουν λόγο για άδικη στοχοποίηση τους.

πηγή : nassos blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...