Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Αδιάλλακτος ο Σόιμπλε, επιμένει στο μνημόνιο-Ξεκίνησε η κρίσιμη μάχη του Eurogroup - ΔΕΙΤΕ LIVE

Αδιάλλακτος ο Σόιμπλε, επιμένει στο μνημόνιο-Ξεκίνησε η κρίσιμη μάχη του Eurogroup - ΔΕΙΤΕ LIVE Θα κατατεθούν δυο προτάσεις
16.40 Αδιάλλακτος εμφανίστηκε ο Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup. «Όσα έχω ακούσει μέχρι στιγμής δεν με κάνουν πιο αισιόδοξο για την Ελλάδα» είπε.
Πιστός δε στη σκληρή γραμμή του Βερολίνου επανέλαβε ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί ή να παραταθεί, προσθέτοντας μάλιστα ότι «όσο η Αθήνα δεν θέλει ένα πρόγραμμα δεν έχω να σκεφτώ επιλογές».
16.22 Υπέρ της επέκτασης του ισχύοντος προγράμματος ώστε να δοθεί χρόνος να υπάρξει συμφωνία επί ενός νέου προγράμματος, τάχθηκε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, o Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισελ Σαπέν.
Η σωστή λύση που θα επιτρέψει να δοθεί χρόνος είναι η επέκταση του ισχύοντος μνημονίου, με τρόπο που να σέβεται τις δεσμεύσεις (της Ελλάδας), δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι η επέκταση θα μας επιτρέψει να κινηθούμε με ασφάλεια, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οτι θα υπάρξει απόφαση απόψε.
Υπέρ μια εξάμηνης επέκτασης τάχθηκε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Περιμένουμε να συμφωνήσει η ελληνική πλευρά αλλά αυτο δεν εχει γίνει ακόμη, κατέληξε.
16.00 Τουλάχιστον όχι φιλικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 15λεπτο τετ α τετ , που είχαν πριν το κρίσιμο Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με τον πρόεδρο Γέρουν Ντάισελμπουμ.
Όλα πλέον δείχνουν ότι και στο σημερινό Eurogroup, θα κατατεθούν δύο ξεχωριστές προτάσεις και η όποια απόφαση θα ληφθεί σε νέο έκτακτο Eurogroup, καθώς το σενάριο να συγκληθεί εκτάκτως σύνοδος Κορυφής θεωρείται δύσκολο.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, υπάρχει «τεράστιο χάσμα» στα εργασιακά, στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στο θέμα του δημοσιονομικού κενού, με την Ελλάδα να ζητά μείωση του δημοσιονομικού στόχου.
Όπως εκτιμά το οικονομικό επιτελείο, θα είναι «πολύ δύσκολη η σημερινή συνεδρίαση» και η πιθανότητα συμφωνίας είναι μικρή. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία ως το τέλος της εβδομάδας.
Η ελληνική πλευρά θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καταθέτοντας πρόταση για μορατόριουμ τουλάχιστον 4 μηνών και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο η Αθήνα μεταθέτει τουλάχιστον για κάποιους μήνες την υλοποίηση προεκλογικών εξαγγελιών, καθώς θα δεσμευθεί ότι δεν θα λάβει μέτρα τα οποία θα προκαλέσουν ελλείμματα και εκτροχιασμό του προϋπολογισμού. Παράλληλα, από την πλευρά τους, οι Βρυξέλλες - σύμφωνα πάντα το σχέδιο της ελληνικής πλευράς - θα δεσμευτούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε κινήσεις πίεσης ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ρευστότητα για να σταθεροποιηθεί η οικονομία.
Η Ελλάδα ζητά, εξάλλου, από τους Ευρωπαίους το 1,9 δισ. ευρώ των κερδών των ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι παρανόμως δεν μας δίνονται αυτά τα χρήματα διότι η καταβολή τους δεν συνδέεται με την αξιολόγηση.
Παράλληλα, η κυβέρνηση ζητά αύξηση του ορίου για τα έντοκα γραμμάτια κατά 10 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας για χρηματοδότηση.
Στην αντίπερα όχθη, η Ε.Ε αναμένεται να καταθέσει εναλλακτικό σχέδιο για κατάτμηση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ και οι μικρότερες δόσεις να δίνονται στην Ελλάδα, ανάλογα με την πρόοδο του προγράμματος που θα παραταθεί.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...