Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Δυτ. Ελλάδα: Κλειστοί δρόμοι και αποκλεισμένα χωριά από κατολισθήσεις και συσσώρευση νερών


Συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα από την σφοδρή κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει τη Δυτική Ελλάδα, με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, προβλήματα με κλειστούς δρόμους λόγω κατολισθήσεων, από τις οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις κινδυνεύουν και σπίτια και συσσώρευσης υδάτων εντοπίζονται στις παρακάτω περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντίρριου, αλλά και η οδός Ποσειδώνος στο Ρίο.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
- Δ.A. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
- Η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, είναι κλειστή λόγω ισχυρών ανεμών.
- Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στη Δημοτική Ενότητα Πλατάνου, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ Πλατάνου και Αγ. Δημητρίου (θέση Χάνι Λιόλιου), με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι (7) ορεινές Τοπικές Κοινότητες. Προκλήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Δημητρίου, Νεοχώρι, Αράχωβα, Κλέπα, Λειβαδάκι, Δενδροχώρι και Περδικόβρυση, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις εντός της Τοπικής Κοινότητας Κλέπας, όπου κινδυνεύουν οικίες. Τα Δ.Δ. Αράχωβα, Κλέπα,  Λειβαδάκι, Περδικόβρυση έχουν αποκλεισθεί λόγω κατολισθήσεων στο Επ.Οδικό δίκτυο.
- Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στη Δημοτική Ενότητα Αποδοτίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων που οδηγούν στις Τοπικές Κοινότητες Γραμμένη Οξιά, Λεύκα, Μανδρινή, στις οποίες δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση και τηλέφωνο. Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στις Τοπικές Κοινότητες Καλλονή και Κυδωνία. Η Τοπική Κοινότητα Γρηγόρι είναι αποκλεισμένη ενώ η Τοπική Κοινότητα Ελατόβρυσης, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. Το Επαρχιακό Δίκτυο από Ελατού (θέση Χαρατσί) – Γρηγόρι – Ελατόβρυση έχει υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω κατολισθήσεων. Σοβαρά προβλήματα καταπτώσεων υπάρχουν στις Τ.Κ. Κοκκινοχώρι, Ασπριάς και Αμπελακιώτισσας, πλην όμως η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. Αποκλεισμός των Δ.Δ. Λιμνίτσας και Τερψιθέας, λόγω κατολισθήσεων στο Επ.Ο. δίκτυο Ναυπάκτου Άνω Χώρας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω του οδικού δικτύου της Μακριάς Ράχης.
- Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στη Δημοτική Ενότητα Πυλήνης, σε πολλές Τοπικές Κοινότητες προκλήθηκαν σοβαρές καταπτώσεις. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν λόγω υπερχείλισης του Ευήνου ποταμού στον Κάμπο Στράνωμα όπου έχει πλημμυρίσει ο κάμπος και αγροκτήματα χωρίς να κινδυνεύουν ζωές.   
- Δ.A. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
- Στα τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Θέρμου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς (Τ.Δ. Αργυρό Πηγάδι, Τ.Δ. Κόνισκας, Τ.Δ. Χαλικίου, Τ.Δ. Μεροσύτης, Τ.Δ. Κοκκινοβρύσης, Τ.Δ. Αμπρακιάς και Τ.Δ. Διπλατάνου). 
- Από πρωινές ώρες, λόγω έντονη βροχόπτωσης και εξαιτίας μεγάλου όγκου νερού στον ποταμό Αχελώο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις γέφυρες Αυλακίου και Τέμπλας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την γέφυρα της Τατάρνας.
- Λόγω κατολισθήσεων, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επ. Ο. Καλλιθέας – Προυσού, θέση Αραποκέφαλα. 
-  Δ.A. ΑΧΑΪΑΣ
- Λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα, από 15:40 ώρα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο Ρίο, από οδό Ποσειδώνος έως Αχιλλέως.
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...