Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πάτρα: Νεοδημοκράτες σχεδιάζουν ν΄ "αναστήσουν" τον Κώστα Καραμανλή την επόμενη μέρα πιθανής εκλογικής ήττας


Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών φαίνεται πως βρίσκονται ήδη αρκετά τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Και τούτο γιατί, όπως πληροφορείται το thebest.gr, ορισμένοι θεωρούν, λίγο έως πολύ, δεδομένο ότι το κόμμα τους θα ηττηθεί στις 25 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας στενός πυρήνας γαλάζιων μελών της ΝΔ στην Πάτρα έχει αρχίσει να ονειρεύεται επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο πυρήνας αυτός, που απαρτίζεται από περίπου 8-10 άτομα, συζητά στο παρασκήνιο αυτό το ενδεχόμενο και σχεδιάζει πώς το σενάριο αυτό θα μπορούσε να γίνει πράξη. Δύο είναι, όπως πληροφορούμαστε, οι βασικοί παράγοντες που τους έχουν κάνει να ανασύρουν και πάλι αυτήν τους την προσωπική επιθυμία.
Κατά πρώτον η πολιτική εκτίμηση ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μόνος που, μετά από μια πιθανή μεγάλη ήττα της ΝΔ, θα μπορέσει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο και ταυτόχρονα ν' ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή στο «μαντρί» στελεχών που, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, έχουν τραβήξει το δικό τους δρόμο.
Κατά δεύτερον, λένε, η αγάπη των Νεοδημοκρατών για τον πρώην πρωθυπουργό είναι μεγάλη και αυτό φάνηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη δημόσια εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε δεκτός με συνθήματα του τύπου: «Κώστα προχώρα» και «ήρθε η ώρα του Καραμανλή».
Όπως αφήνουν δε να εννοηθεί, σε καθαρά φιλολογικό επίπεδο στην παρούσα φάση, υπάρχουν επαφές και με άλλους ανάλογους «πυρήνες» Καραμανλικών ανά την Ελλάδα οι οποίοι αναμένεται να ενεργοποιηθούν, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, και να λειτουργήσουν από κοινού.
Ακόμα πάντως, οι Καραμανλικοί της Αχαΐας, υποστηρίζουν ότι εργάζονται για την καλύτερη δυνατή παρουσία της ΝΔ στο Νομό, έχοντας πάντως το μυαλό τους και στη «διατήρηση της ενότητας της παράταξης την 26η Ιανουαρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...