Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ... Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΝΔ !!!


Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην θέση του παραιτηθέντα πριν από λίγες μέρες Μαρίνου Σκανδάμη. Ο κ. Σκανδάμης παραιτήθηκε προκειμένου να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.

Η ορκωμοσία του νέου γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής κ. Τσιγκρή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.


Ο κ. Αθανασίου  αφού ευχαρίστησε τον κ. Σκανδάμη για τις μέχρι τώρα πολύτιμες υπηρεσίες  του, ευχήθηκε στο νέο γενικό γραμματέα καλή επιτυχία στο έργο του, το οποίο δήλωσε «βέβαιος ότι θα ασκεί με ψυχραιμία και νηφαλιότητα».


Ο Άγγελος Τσιγκρής γεννήθηκε στις Δάφνες Αχαΐας το 1966. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην εγκληματολογία και την αντεγκληματική πολιτική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπρόσωπος της χώρας μας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) για την πρόληψη του εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.


Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του υπουργού Δικαιοσύνης, αντιπρόεδρος της Ομάδας για το Σχεδιασμό της Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μέλος της μόνιμης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος.


Έχει διδάξει εγκληματολογία, σωφρονιστική, αντεγκληματική πολιτική και ανακριτική στις Αστυνομικές Ακαδημίες της Ελλάδας και της Κύπρου.


Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και συγγραφέας 14 βιβλίων και δεκάδων νομικών μελετών που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...