Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κατάστημα στην Πάτρα δεν είχε ασφαλίσει κανέναν από τους 45 εργαζόμενους - βαριά καμπάνα !!!


Μπορεί να δείχνουν μπροστά ένα αστραφτερό «προσωπείο» και έναν εκπληκτικό τουριστικό προορισμό, όμως τα στοιχεία και οι καταγγελίες για την εργασιακή ανασφάλεια καλά κρατούν.


Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, εντόπισαν παραβατικότητα και μαύρη εργασία, συνοδεύοντας τους ελεγκτές του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ που διενεργούσαν ελέγχους.

Στην κορυφαία θέση της εργασιακής... ζούγκλας βρίσκεται η Μύκονος και η Σαντορίνη, ενώ κατά πόδας ακολουθούν η Εύβοια, η Αχαΐα, η Ήπειρος και η Θεσσαλονίκη. Από κοντά και ο τουριστικός προορισμός της Ιεράπετρας όπου κανένας ξενοδόχος δεν εφαρμόζει πλέον την τοπική κλαδική Λασιθίου είτε την Εθνική κλαδική σύμβαση, την ώρα που η Νότια Ελλάδα βουλιάζει από τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα στην Αχαΐα τα ποσοστά αδήλωτης εργασίας έχουν σκαρφαλώσει σε απαράδεκτα επίπεδα με ενδεικτικό παράδειγμα παραθαλάσσιο κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν είχε ασφαλίσει ούτε έναν από τους 45 εργαζόμενους, όπως έδειξε ο πρόσφατος έλεγχος του ΣΕΠΕ.

Επίσης η Αχαΐα δείχνει να ακολουθεί το μοντέλο της Αίγινας όπου πέρυσι εντοπίστηκε αγγελία που πρόσφερε σε καμαριέρα αντί αμοιβής μόνο τροφή και στέγη. Το ίδιο πρότεινε ξενοδόχος της Αχαΐας σε δύο εργαζόμενους και χρειάστηκε η επέμβαση του Σωματείου και της Επιθεώρησης Εργασίας για να τους ασφαλίσει και να τους καταβάλει αποδοχές.

πηγή : flamiskonstantinos.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...