Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ζορίζουν τα πράγματα : Δυστυχώς ο νόμος εφαρμόζεται - Πως θα αντιδράσουν οι επιχειρηματίες που σφραγίζονται ένα - ένα τα μαγαζιά;


Μετά από έναν πολύ κακό χειμώνα σε βόρεια και νότια προάστια, έρχεται ο καταστροφικός νόμος που ορίζει ότι μετά από τρείς μηνύσεις όλα τα μαγαζιά θα σφραγίζονται......Και δυστυχώς αυτό γίνεται πράξη σιγά σιγά ακόμη και στην Μύκονο.

Αυτό φαντάζει άδικο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκατοντάδες άτομα που εργάζονται να χάσουν μεροκάματα. Πριν δέκα μέρες  επιχειρηματίες και εργαζόμενοι από το ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, το Boutique, το JOY, το Opus, το Micro ( Κύπρου) και από τουλάχιστον δέκα ακόμη μαγαζιά της Γλυφάδας μαζεύτηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας για να εκφράσουν την αντίρρησή τους και την αντίθεσή τους για την εφαρμογή αυτού του νόμου μέσα στο καλοκαίρι που προβλέπει τα μαγαζιά να κλείνουν 01.00 τα ξημερώματα τις καθημερινές και 02.00 τα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα η εφαρμογή του νόμου δε θα γίνεται από τον δήμο αλλά από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα όπου θα γίνονται οι καταγγελίες που συνήθως είναι ανώνυμες και θέλουν μόνο το κακό των επιχειρήσεων.
Αναμένουμε την συνέχεια και το πως θα αντιδράσει και η αστυνομία που όλο αυτό το διάστημα συνεργάζεται άψογα με τους επιχειρηματίες....Πάντως τα πρώτα σημάδια δεν είναι καλά μιας και εφαρμόζεται ο νόμος και σε μεγάλα κοσμοπολίτικα νησιά. Οι επιχειρηματίες προχωράνε σε απεργίες και σε διαμαρτυρίες. Ενώ όσο αφορά την Γλυφάδα μαθαίνω ότι θα γίνει σωματείο και θα υπάρχει έντονη κινητοποίηση και διαμαρτυρία σε φορείς, δήμο, αστυνομία προκειμένου να δώσει δικαίωμα στον εργαζόμενο να δουλέψει και στον πολίτη να διακσεδάσει.
Πηγή : Newspistol.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...