Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ; ΚΛΟΟΥΝ, ΚΟΜΦΕΡΑΣΙΕ, ΟΥΦΟ, ΜΕΣΣΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, Η Ο GEORGE CLOONEY;


Γράφει ο Κ.Π.

Aγαπητό Fimotro,
Αφορμή να ασχοληθώ με τον Σταύρο Θεοδωράκη μου έδωσε η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην παραλία με φόντο τη θάλασσα του Θερμαϊκού. Με ένα μικρόφωνο στο χέρι (όχι το σακίδιο δεν το είχε στον ώμο) να πηγαινοέρχεται στη σκηνή μπροστά σε ένα ακροατήριο 100-150 θεατών να μιλά για τη σωτηρία της Χώρας!!!

Μου θύμιζε λίγο το νερό του Καματερού, μόνο που εκεί υπήρχε συρροή κόσμου ενώ εδώ ήταν ελάχιστοι. Κι΄όμως αυτός ο άνθρωπος, από τις 26 Φεβρουαρίου, που ανακοίνωσε την ίδρυση του ποταμιού, απασχολεί, όλα τα ΜΜΕ και όλη την Ελλάδα. Σταύρος Θεοδωράκης!!! Ακόμη ο ευρωπαϊκός και διεθνής τύπος, δεν έμεινε ασυγκίνητος, στο φαινόμενο του «ποταμιού!».

Παρακολουθώντας την πορεία του, των 3 αυτών μηνών (26 Μαΐου συμπληρώνονται), δεν ξέρω, τι πρέπει να υποθέσω, σε μια τέτοια περίπτωση που είναι πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα της Χώρας μας, τουλάχιστον μετά το 1974. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δημιουργούνται κόμματα και συμμαχίες, αλλά ποτέ δεν είχαν τέτοια προβολή και στήριξη. Τι ακριβώς συμβαίνει με το φτωχόπαιδο της Αγίας Βαρβάρας, που ήταν κακός μαθητής και με δυσκολία, ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Έχουμε μια νέα μορφή αναβίωσης της «Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω»; Σύνορα.. είναι.

Το Άγιο πνεύμα, έστειλε ένα νέο φαινόμενο της πολιτικής, έναν Μεσσία έναν Αϊνστάιν; Η έναν κλόουν, κομφερασιέ(Όμηρος Αθηναίος, Γιώργος Οικονομίδης, Πύρπασος κλπ), ούφο, Κουταλιανό η «Τρομάρα» με ένα σακίδιο στον ώμο που δίνει παραστάσεις στις πλατείες για να διασκεδάσει τον κόσμο; Μήπως κάποιοι στο πρόσωπο του Σ. Θεοδωράκη, βρήκαν το κατάλληλο πρόσωπο για εκμετάλλευση και αποπροσανατολισμό στα πολιτικά δρώμενα του τόπου; Ο ίδιος το αποφάσισε; Πολλά τα ερωτήματα που θέλουν απαντήσεις.

Υπηρετώντας πολλές δεκαετίες τα ΜΜΕ, εντός και εκτός Ελλαδικού Χώρου, ας μου επιτραπεί να πω ότι ο Σ.Θ. εκμεταλλεύτηκε, αδυναμίες της Ελληνικής κοινωνίας και εμφανίστηκε μέσα από τις εκπομπές του ως ο νέος «Ρομπέρτ των φτωχών». Σε όλες του τις εκπομπές, όσοι τις έχουν παρακολουθήσει, πέρα από το θλιμμένο πρόσωπο που περνάει στον τηλεθεατή, οι μεγάλες παύσεις για ερωτήσεις, το απλανές βλέμμα, με το χέρι στο πρόσωπο και ο βαθύς προβληματισμός στις σκέψεις μαζί με το σακίδιο, δημιούργησαν ένα νέο δημοσιογραφικό είδωλο. Η αίσθηση της κρητικής προφοράς, και
το φακό να μην απομακρύνεται από κοντά του, έδωσε μια άλλη αίσθηση στο «θλιμένο» προσωπό του.

Ο τίτλος, «πρωταγωνιστές» που έδωσε στην εκπομπή του δεν είναι τυχαίος. Για όσους γνωρίζουν από τηλεόραση και αναλύσουν την εικόνα, θα διαπιστώσουν, ότι αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στην αλήθεια. Πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος και όχι το ρεπορτάζ η το αντικείμενο που διαπραγματεύεται. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εάν ακολουθούσε την υποκριτική χωρίς υπερβολή θα έκανε σε δραματικές ταινίες, μεγαλύτερη επιτυχία από τη δημοσιογραφία.
Ειλικρινά σας λέω ότι το Hollywood, έχασε έναν ισάξιο ανταγωνιστή του George Clooney. Αν αλλάξει χτένισμα και λούκ ο Σταύρος, οι διαφορές τους θα είναι ελάχιστες. Το Σταύρο τον γνώρισα για λίγο όταν ήρθε στην ΕΡΤ και ξεκίνησε τους πρωταγωνιστές. Έκανε λέει 406 εκπομπές. Υπολογίστε με 20 περίπου χιλιάδες την εκπομπή έβγαλε το «παντεσπάνι» με το μερίδιο που πήρε.

Προσωπική μου άποψη είναι, ότι όσο η «φούσκα» μεγαλώνει τόσο πιο γρήγορα σπάει. Το σύντομο φούσκωμα των 3 μηνών, θα έχει αυτό το αποτέλεσμα. Όνειρο ήταν και πάει. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο «όνειρο», γιατί όχι και ο Σταύρος! Αλλά υπάρχει και η άποψη στο άσμα του Άκη Πάνου,
«Άσ' τον τρελό στην τρέλα του
και μη τον συνεφέρεις
Τι κρύβει μέσα το μυαλό
ενός τρελού δεν ξέρεις».
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, να αναρτήσουμε το βιογραφικό του όπως ό ίδιος το έχει συντάξει, εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας και ρίξτε το «βόλι»

Γεννήθηκε το 1963 (Σημ: δική μας, ο G. Clooney γεννήθηκε το 1961) στα Χανιά και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αττικής.
Ξεκίνησε το 1984 από το «Δ' πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας, συνέχισε με την εφημερίδα «Η Πρώτη», την «Μεσημβρινή», το Ραδιόφωνο «Σκάι 100.4», «902 αριστερά στα FM» το «Έψιλον» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», το ΚΛΙΚ και το ΜΕΝ, «Το Βήμα», ενώ από το 2000 έως το 2003 παρουσίασε στην ΝΕΤ 406 ζωντανές εκπομπές με τον τίτλο «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ». Επί μία διετία (1985-1987) ασχολήθηκε με την επιμόρφωση των Ρομ (τσιγγάνων ή γύφτων). Τον Σεπτέμβριο του 2005 δημιούργησε το «Αλάτσι» ένα εστιατόριο κρητικής διατροφής.

Από τον Σεπτέμβριο του 2005 παρουσιάζει στην εφημερίδα «Τα Νέα» συνεντεύξεις «άλλων Πρωταγωνιστών» και από τον Οκτώβριο του 2006 συνεχίζει την εκπομπή «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» στην τηλεόραση του Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι όμως. Τρίτη σερί εβδομάδα …sold out το Fantasia

Από το καλοκαίρι, όταν πρώτοι γράψαμε για το συγκεκριμένο σχήμα, πιστεύαμε ότι θα κάνει την διαφορά. Μάλιστα, τότε δεν ήταν λίγοι εκείνο...